Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Satoranský může překonat Welsche. Bude Elhotová opět basketbalistkou roku?

Kdo se stane nejlepšími hráči a hráčkami uplynulé basketbalové sezony? Vítězství v anketě Basketbalista roku opět obhajují Tomáš Satoranský a Kateřina Elhotová. Jediný český zástupce v NBA Satoranský může sedmým prvenstvím překonat Jiřího Welsche a stát se samostatným rekordmanem. Elhotová má možnost s pěti triumfy vyrovnat historicky nejúspěšnější Evu Vítečkovou. Přímý přenos večera sledujte od 21:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tomáš Satoranský
zdroj: AP autor: Charlie Neibergall

Po obnovení ankety po pětileté pauze v roce 2012 se v mužské kategorii dostali na trůn jen Jan Veselý (2012, 2016 a 2017) a Satoranský (2013 až 2015, 2018 až 2020), který útočí na čtvrtý triumf za sebou a je znovu favoritem.

Devětadvacetiletý Satoranský v uplynulé sezoně sehrál v NBA za Chicago 58 utkání a měl průměr 7,7 bodu, 4,7 asistence a 2,4 doskoku. Na začátku srpna byl vyměněn z týmu Bulls do New Orleans.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský se o výměně do New Orleans dozvěděl při letu z Tokia

Také jednatřicetiletá Elhotová může usednout na trůn počtvrté za sebou. Nejlepší českou basketbalistkou se stala poprvé před pěti lety. Mezitím v roce 2017 vyhrála Alena Hanušová, což bylo v době, kdy Elhotová vynechala většinu sezony kvůli narození syna a vrátila až na závěrečné zápasy.

Dosavadní opora USK Praha, která po červnovém mistrovství Evropy přerušila kariéru a věnuje se rodině, se dělí se čtyřmi triumfy o druhé místo s triem Helena Malotová-Jošková, Milena Jindrová a Anna Kozmanová.

Svými hlasy o vítězi za klubovou sezonu 2020/21 a reprezentační rok 2021 rozhodli trenéři, hráči, vedení federace ČBF a novináři.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články