Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Satoranský měl na dosah triple double, ale jeho Washington podlehl San Antoniu

Český rekord v NBA byl blízko. Ale ani druhý nejlepší střelecký výkon Tomáše Satoranského v kariéře nepomohl basketbalistům Washingtonu odvrátit prohru 119:132 na hřišti San Antonia. Český rozehrávač nastřílel 21 bodů, přičemž více dal jen před rokem Chicagu, a to 25 bodů. K tomu přidal i devět doskoků a osm asistencí a jen těsně mu unikl druhý triple double kariéry.

Satoranský pokořil dvacetibodovou hranici počtvrté za tři sezony v NBA a podruhé za poslední tři zápasy. Proměnil osm ze třinácti střel, z toho dva ze čtyř pokusů za tři body. K tomu přidal tři trestné hody. Dařily se mu zejména nájezdy do koše.

Také jako jediný hráč ze základní pětky měl kladná čísla při hodnocení daných a obdržených bodů při pobytu na hřišti. Zatímco hlavní hvězda týmu Bradley Beal, který odehrál jen o dvě minuty více, skončil v minusu 29 bodů. Při prvním Satoranského odchodu na lavičku totiž San Antonio předvedlo šňůru 18:4. Pak se sice Wizards i díky českému reprezentantovi vrátili do hry a chvíli vedli, ale Spurs ve třetí čtvrtině opět získali dvouciferné vedení a to už udrželi.

Spolu s Bealem byl odchovanec USK Praha nejlepším střelcem týmu. San Antonio, jemuž chyběl hvězdný křídelník DeMar DeRozan, táhl s 30 body LaMarcus Aldridge. Lotyš Davis Bertans zaznamenal stejně jako Satoranský nejlepší střelecký výkon sezony 21 bodů.

"Ve druhé půli zlepšili obranu a dostali se do rytmu. My měli potíže zastavit Aldridge. Je pak těžké, když se soupeř rozstřílí a nám se naopak v útoku nedaří jako v první půli. Třetí čtvrtina tak rozhodla," zhodnotil zápas Satoranský.

Nejvíce bodů si připsal Harden? Nic nového

Nejlepším střelcem večera byl opět James Harden, který 40 body dotáhl Houston k výhře 103:98 nad Orlandem. To vedlo téměř celý zápas a ještě dvě minuty před koncem byl vyrovnaný stav, pak ale dal Harden sedm bodů v řadě a zápas rozhodl. Potřiadvacáté za sebou tak pokořil hranici 30 bodů.

Houstonu se po sedmnáctizápasové pauze vrátila druhá hvězda týmu Chris Paul, který stihl dát 12 bodů.

Dončič si připsal rekord

Slovinský nováček Luka Dončič se v 19 letech stal nejmladším hráčem v historii NBA s třicetibodovým triple doublem. Proti Torontu nasbíral osobní rekord 35 bodů, 12 doskoků a deset asistencí, prohru 120:123 ale neodvrátil. Dosud nejmladším hráčem, kterému se něco takového povedlo, byl v roce 2005 LeBron James. Tomu tehdy bylo 20 let.

Střelecky se dařilo i Paulu Georgeovi, který trefil osm trojek a 36 body dovedl Oklahomu k výhře 118:112 nad lídrem soutěže Milwaukee. Zařídil tak pátou výhru za sebou. Naopak Bucks skončila série šesti výher, když jim nepomohlo ani 27 bodů a 18 doskoků Janise Adetokunba.

Los Angeles Lakers stále bez zraněného Jamese porazili Phoenix 116:102. Ivica Zubač k tomu přispěl 24 body a 16 doskoky, Kentavious Caldwell-Pope dal také 24 bodů. Pro Suns to byla osmá porážka za sebou.

Poslední Cleveland vyhrál teprve podruhé z posledních 20 zápasů, a to 104:101 nad Chicagem. Rozhodující koš dal 17 vteřin před koncem Alec Burks.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranského 21 bodů k výhře Washingtonu nestačilo
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články