Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Satoranský dirigoval postup Barcelony do semifinále ACB ligy

Neuvěřitelnou střeleckou formu si přinesl Tomáš Satoranský do druhého čtvrtfinálového kola španělské ACB ligy. S pěti přesnými trojkami byl český reprezentant nejlepším hráčem večera a na celkové výhře 97:92 na půdě Tenerife se podílel 24 body a čtyrmi doskoky. Barcelona v boji o finále vyzve svého letitého rivala z Madridu. Přímé přenosy semifinále sledujte živě na ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Španělská basketbalová liga 2023/2024

Hostující Barcelona o svém postupu mezi nejlepší čtyři týmy Španělska rozhodla až v samotném závěru druhého čtvrtfinále. I přes tříbodovou úvodní smršť se totiž domácí Tenerife drželo zásluhou dvojice Fitipaldi – Salin zuby nehty. Byla to ale správně načasovaná střelecká forma českého reprezentanta, která rozhodla o katalánském úspěchu.

Tomáš Satoranský proměnil pět ze šesti vystřelených trojek a se 24 body byl nejlepší hráč večera. Stabilní formu opět potvrdil jeho spoluhráč Jabari Parker a Nicola Laprovittola. Druhý Čech v barcelonském dresu Jan Veselý připěl k výhře 97:92 za 25 minut 10 bodů, 5 doskoků a 5 asistencí.

Svěřenci trenéra a bývalé španělské hvězdy Rogera Grimau se tak v repríze loňského finále utkají s basketbalisty Realu Madrid. První ze semifinálového El Clasico klání startuje v neděli 2. června.

Čtvrtfinále ACB ligy Tenerife – Barcelona 92:97 (21:22, 46:44, 71:72)

Nejlepší střelci: Fitipaldo 20, Salin 18, Huertas 12 – Satoranský 24, Parker 17, Laprovittola 13
Výsledek série: 0:2

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články