Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Satoranský bude hrát v New Orleans také s číslem 31

Číslo zůstává, jen hráč mění působiště. Tomáš Satoranský bude i v New Orleans Pelicans nosit stejně jako v Chicagu Bulls a Washingtonu Wizards na dresu jednatřicítku.

Jediný český zástupce v NBA je jednou z šesti nových tváří v klubu, který přivedl v posledních týdnech také Garretta Templea, Jonase Valančiunase, Herberta Jonese, Devonte Grahama a Treye Murphyho.

Satoranského do týmu "Pelikánů" vyměnilo na začátku srpna Chicago za jiného rozehrávače Lonza Balla.

Devětadvacetiletý rodák z Prahy se o přestupu dozvěděl během letu z olympijských her v Tokiu, kde byl oporou českého týmu, jenž se pod pěti kruhy představil po 41 letech. V reprezentaci nosí dlouhodobě číslo 8.

Pro Satoranského jde o třetí angažmá v elitní soutěži. Za Washington odehrál 210 utkání v základní části a dalších 16 v play-off. V Chicagu ve dvou koronavirem poznamenaných ročnících nastoupil do 123 utkání a do vyřazovací části s ním ani jednou nepostoupil.

V dosavadní pětileté kariéře v NBA má Satoranský bilanci 7,4 bodu, 4,2 asistence a 3,0 doskoků na zápas. Na příští ročník má ještě platnou smlouvu s ročním platem 10 milionů dolarů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články