Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Satoranský Barcelonu k obratu nedotáhl, Katalánci prohráli důležitý zápas s Vitórií

Barcelona – Nutně potřebovali vyhrát, basketbalisté Barcelony však pátý zápas nadstavbové části Euroligy nezvládli a zkomplikovali si postup do play-off. Katalánci ve španělském souboji doma prohráli s Vitórií 78:81 po prodloužení. Český reprezentant Tomáš Satoranský v dresu Barcelony zaznamenal osm bodů, pět asistencí, jeden doskok a tři bloky. V posledních pěti minutách táhl obrat, při kterém jeho tým smazal osmibodovou ztrátu, ale na výhru to nestačilo.

Tomáš Satoranský
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/ autor: Sergei Savostyanov

Utkání nebylo jen španělským derby, ale přímým soubojem o horní polovinu tabulky. Důležitost zápasu se promítla do úporných obran. Barcelona se však nemohla opřít o své pivoty, kteří se trápili s přesností střelby. Naopak Vitórii táhl robustní Jannis Burusis, autor 24 bodů.

Dlouho šlo o vyrovnané utkání, ale ve druhé půli se hosté nadechli k úniku a odskočili až na 13 bodů. Ještě pět minut před koncem vedla Vitória o osm, ale pak přišel velký obrat Barcelony pod dirigentskou taktovkou dvojice Alex Abrines a Satoranský.

Český rozehrávač předvedl dva důležité zisky zakončené brejkem a smečí, navíc skvěle zablokoval jistý koš hostů a dal tak Shanu Lawalovi možnost šťastným dopichem z doskoku otočit skóre. Barcelona se dokonce 20 vteřin před koncem ujala vedení o tři body, ale hosté ještě stihli trojkou Dariuse Adamse srovnat a poslat zápas do prodloužení.

V něm Barcelona doplatila na trápení svých pivotů v čele s Antem Tomičem, jenž netrefil dvě dobré možnosti, které mu připravil Satoranský. Přesně hrající Vitória se tak dostala do vedení, které si zkušeně pohlídala.

V čele tabulky skupiny F je moskevský celek Chimki, který dnes přehrál Žalgiris Kaunas jasně 111:80. Tyrese Rice se blýskl 20 body a 11 asistencemi.

Evropská liga basketbalistů, osmifinále - 5. kolo:

Skupina E:

Crvena Zvezda Bělehrad - Kubaň Krasnodar 80:66, Unicaja Málaga - Anadolu Efes Istanbul 75:85, Panathinaikos Atény - Darüssafaka Istanbul 82:79.

Skupina F:

Chimki Moskva - Žalgiris Kaunas 111:80, FC Barcelona - Laboral Vitória 78:81 po prodl. (za domácí Satoranský 8 bodů, 5 asistencí, 3 bloky).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články