Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Satoranského Washington v play-off dohrál. Sedmý zápas série ovládl Boston

New York – Sezona Tomáše Satoranského a jeho Washingtonu v NBA skončila. Wizards v rozhodujícím sedmém duelu druhého kola play-off nestačili na Boston, když na jeho palubovce prohráli ve vyrovnané bitvě 105:115. Celtics tak ovládli sérii 4:3 na zápasy a ve finále Východní konference se utkají s obhájcem titulu Clevelandem.

Bostonský Marcus Smart se raduje z koše v utkání s Washingtonem
zdroj: REUTERS autor: Bob DeChiara

Vyrovnané utkání se rozhodovalo na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny. Celtics prohrávali 72:76, ale třetí část zakončili šňůrou 13:3 a díky výbornému vstupu do poslední dvanáctiminutovky sérii vylepšili na 22:5. A to i díky velmi dobré bilanci střelby z dálky (proměnili osm ze 13 trojek ve druhé půli).

Boston se tradičně mohl spolehnout na rozehrávače Isaiaha Thomase s 29 body a 12 asistencemi, kterému sekundoval střídající Kelly Olynyk. Šestadvacetiletý Kanaďan si vylepšil osobní maximum ve vyřazovacích bojích na 26 bodů, když 14 z nich dal ve čtvrté čtvrtině.

Jako rozhodující se ukázala také šířka kádru. Zatímco domácí lavička se postarala o 48 bodů svého týmu, washingtonská, na které skoro celý zápas proseděl Satoranský, dala dohromady bodů pět. Jediný Čech v NBA se dostal na palubovku 8,6 sekundy před čtvrtou sirénou a do statistik se nezapsal.

"Věděli jsme, o co v tomhle zápase půjde. A i tak jsme podali dobrý výkon," pochvaloval si hru i výsledek Thomas. "Potřebovali jsme to. Soupeř dokázal také celkem lehce dávat body, takže bylo klíčové pomoci naší základní pětce a hlavně Thomasovi," uvedl Olynyk.

Wizards, kteří hráli rozhodující sedmé utkání v play-off poprvé od roku 1979, střelecky táhl Bradley Beal, autor 38 bodů (24 z nich dal ve druhém poločase). "Je mi jedno, jak dobře nebo špatně jsem hrál. Na konci je nejdůležitější výsledek. Jediná důležitá věc je vítězství," řekl Beal, který odehrál téměř 46 minut.

Otto Porter přidal 20 bodů, kapitán John Wall a Markieff Morris skončili na 18 bodech. Z 15 washingtonských ztrát dali basketbalisté Celtics 17 bodů.

Boston jako nejlepší tým Východní konference v základní části teď bude mít výhodu domácího prostředí i proti obhájcům titulu z Clevelandu. Série o postup do finále NBA startuje ve středu.

Je nám líto, video expirovalo.
Celtics vyřadili Washington a ukončili Satoranskému sezonu v NBA

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 7. zápas: Boston - Washington 115:105, konečný stav série 4:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články