Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Satoranského mise v Chicagu je podle médií u konce. Zamíří do New Orleans?

Nečekaná zpráva doputovala do Česka z USA. Tomáš Satoranský totiž podle tamějších médií končí v Chicagu a bude hrát v NBA za New Orleans. Dle informací ze zámoří je součástí "trejdu" za Lonza Balla. V týmu Bulls působil český reprezentant v posledních dvou sezonách a smlouvu měl ještě na tu příští. Signálem k výměně byl podle médií fakt, že jeho dosavadní klub uplatnil opci na třetí rok kontraktu, který Satoranskému garantuje stejně jako v předchozích dvou letech příjem 10 milionů dolarů.

Tomáš Satoranský
zdroj: Reuters autor: Mike Dinovo

Devětadvacetiletý Satoranský hraje NBA pět let. V roce 2012 si ho vybral ve druhém kole draftu Washington, ale odchovanec USK Praha se po působení v Seville a Barceloně stal hráčem Wizards až v roce 2016. Za Washington odehrál 210 utkání v základní části a dalších 16 v play-off, v Chicagu ve dvou koronavirem poznamenaných ročnících nastoupil do 123 zápasů a do vyřazovací části s ním ani jednou nepostoupil.

Zatímco v první sezoně za Bulls odehrál Satoranský 64 ze 65 zápasů v základní sestavě, v té uplynulé už to bylo jen 18 z 58, protože nový kouč Bill Donovan začal upřednostňovat na rozehrávačském postu Cobyho Whitea. V dosavadní pětileté kariéře v NBA má pražský rodák bilanci 7,4 bodu, 4,2 asistence a 3,0 doskoku na zápas.

Rozehrávač Ball, druhý hráč draftu z roku 2017, má v Chicagu podepsat čtyřletou smlouvu na 85 milionů dolarů. Bulls za něj vedle Satoranského pošlou k Pelicans také rozehrávače Garretta Templea, který už v lize vystřídal 10 klubů, a volbu ve druhém kole některého z budoucích draftů. Ball první dvě sezony odehrál za Los Angeles Lakers, poté putoval v rámci "trejdu" za Anthonyho Davise k Pelicans, kde v minulém ročníku zaznamenal v průměru 14,6 bodu, 5,7 asistence a 4,8 doskoku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články