Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Satoranského double basketbalisty Washingtonu s Denverem nezachránil

Marná byla snaha Tomáše Satoranského, který v zápase NBA opět patřil k tahounům basketbalistů Washingtonu Wizards, ti však prohráli čtvrtý zápas z posledních pěti. Český basketbalista si připsal sedmý double double v sezoně za 16 bodů a 10 asistencí. K tomu přidal čtyři doskoky. V koncovce Washington nevyužil příležitost na vyrovnání a podlehl Denveru 108:113.

Nikola Jokič a Tomáš Satoranský
zdroj: ČTk/AP autor: Nick Wass

Satoranský ve dvou dnech po sobě nastřílel pokaždé 16 bodů, když stejnou porcí zatížil i koš Chicaga. V posledních 12 zápasech dal sedmkrát alespoň 14 bodů. Tentokrát proměnil pět ze sedmi střel, z toho byly dvě trojky, a pak čtyři trestné hody. Především ale vytvářel šance pro spoluhráče.    

Washington, jemuž chyběl hráč základní sestavy Trevor Ariza, vedl ve třetí čtvrtině už o deset bodů, jenže o náskok se nechal připravit a nakonec sám marně skóre doháněl. Jeho boj o play-off se zdá už nemožný, protože ztrácí pět výher a do konce základní části mu zbývá devět zápasů.    

"Nesmíme ale nic vzdávat. Dokud budeme mít šanci, musíme hrát na sto procent," řekl Satoranský po utkání novinářům. "A i kdyby už šance nebyla, jsme profesionálové, co chtějí vždy vyhrávat," dodal.    

Těžký zápas prožil Kevin Durant, který se před duelem s Indianou dozvěděl, že v Atlantě zastřelili jeho kamaráda z dětství. V zápase 15 body, šesti asistencemi a třemi bloky přispěl k výhře Golden State 112:89. Obhájci titulu rozhodli ve třetí čtvrtině po čtyřech trojkách Stephena Curryho. Nejlepším střelcem lídra Západní konference byl s 19 body DeMarcus Cousins.    

Atlanta si překvapivě vyšlápla na Utah a vyhrála 117:114. S 23 body nejlepší střelec týmu Trae Young zařídil dvě minuty před koncem vedení, které už Hawks uhájili. Utahu nepomohlo ani 34 bodů Donovana Mitchella.    

Charlotte ještě drží naději na play-off po vítězství 113:106 nad Minnesotou. Stále ale ve Východní konferenci ztrácí tři výhry na osmé Miami. Kemba Walker k vítězství přispěl 31 body. Detroit i díky 17 trojkám přestřílel Phoenix 119:98.

Výsledky NBA:

Atlanta - Utah 117:114, Charlotte - Minnesota 113:106, Golden State - Indiana 112:89, Phoenix - Detroit 98:118, Sacramento - Dallas 116:100, Washington - Denver 108:113 (za domácí Satoranský 16 bodů, 10 asistencí, 4 doskoky).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články