Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Satoranského devět bodů Chicagu nestačilo, šlágr v Los Angeles vyhrál Houston

Čtvrtou porážku v řadě si v NBA připsalo Chicago, které doma podlehlo New Orleans 119:125. Tomáš Satoranský strávil na palubovce v roli prvního rozehrávače téměř 23 minut a zaznamenal devět bodů, tři doskoky, dvě asistence. Před vlastními příznivci neuspělo ani Los Angeles Lakers, neboť v očekávaném magnetu čtvrtečního programu prohrálo s Houstonem 111:121.

Tomáš Satoranský (vpravo) v utkání proti New Orleans
zdroj: AP autor: Nam Y. Huh

Zápas v chicagském United Center, kde se příští víkend odehraje letošní utkání hvězd, rozhodla třetí čtvrtina při skóre 19:31. V součtu s poločasovým deficitem 10 bodů jim pak nestačila ani výborná závěrečná dvanáctiminutovka, kterou ovládli jasně 38:22.

Duel se odehrál jen několik hodin po uzávěrce přestupů – dres změnili např. D'Angelo Russell (Minnesota), Andrew Wiggins (Golden State) nebo Andre Drummond (Cleveland). Chicaga se změny nedotkly – vedení klubu oznámilo, že současnému kádru do budoucna "naplno věří".

A zejména jeho hvězdám – Zachu LaVinovi (tentokrát 22 bodů) a Laurimu Markkanenovi, jenž je momentálně zraněný. V domácích barvách se při absenci finského křídla prosadili kromě LaVina také Chandler Hutchinson s 16 body či Francouz Adam Mokoka, který za šest minut nastřílel prvních 15 bodů v lize.

Oba však zastínil nejlepší střelec utkání Zion Williamson – trefil devět z jedenácti pokusů včetně několika efektních akcí alley-oop. Pelicans jsou s bilancí 21–31 jedenáctí na západě, Bulls mají na východě bilanci 19–34 a na play-off ztrácejí 3,5 zápasu.

Westbrook zářil ve Staples Center, Antetokounmpo doma v Milwaukee

Nejatraktivnější duel se odehrál v Los Angeles, kde Houston porazil první tým západu Lakers. V dresu hostů se blýskl především Russell Westbrook – hvězdný rozehrávač Rockets zaznamenal 41 bodů, k nimž přidal 8 doskoků a 5 asistencí. "Po většinu střetnutí jsme výborně bránili. Proto si výhru zasloužíme," těšilo Westbrooka.

Rockets tak ani příliš nevadilo, že James Harden nastřílel pouze 14 bodů. Na druhé straně zaznamenal 32 bodů a 13 doskoků Anthony Davis, LeBron James přidal 18 bodů, 15 asistencí a 9 doskoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Antetokounmpo létal nad košem a táhl Milwaukee za další výhrou

Další fantastický výkon ukázal Jannis Antetokounmpo, jenž 36 body, 20 doskoky a 6 asistencemi pomohl Milwaukee k výhře 112:101 nad Philadelphií. Už popáté v řadě nasbíral alespoň 30+15+5, což dokázal jako druhý basketbalista v historii – tím prvním byl legendární Wilt Chamberlain v roce 1965.

Bucks navíc uspěli ve dvanáctém utkání z posledních třinácti a na čele NBA si vylepšili bilanci na 44-7. Sixers, kteří ještě nemohli nasadit nové posily Aleca Burkse či Glena Robinsona, táhl s 25 body a 7 doskoky Tobias Harris. Pivot Joel Embiid přidal 19 bodů, 11 doskočených míčů a 6 asistencí.

Uspěl také Portland, jenž doma zdolal San Antonio 125:117. Nejlepším střelcem byl hvězdný Damian Lillard, který k 26 bodům nasbíral i 10 asistencí. Třetí vítězství v řadě vybojoval New York - doma totiž přehrál Orlando 105:103 i díky 22 bodům a 8 doskokům Juliuse Randlea.

NBA:

Chicago - New Orleans 119:125 (za domácí Satoranský 9 bodů, 3 doskoky, 2 asistence)
LA Lakers - Houston 111:121
Milwaukee - Philadelphia 112:101
New York - Orlando 105:103
Portland - San Antonio 125:117.

Zdroj
ČTK, nba.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články