Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Satoranského body nestačily a Washington zase prohrál, James zářil

Nevýrazné výkony Washingtonu z posledních dní se nezlepšily ani proti New York Knicks. Wizards v utkání nezvládli zejména druhou čtvrtinu, v níž inkasovali 42 bodů, a domácí porážku 97:101 už pak ani finišem odvrátit nedokázali, přestože v koncovce vedli. Tým Tomáše Satoranského tak padl potřetí v řadě. Český rozehrávač nastoupil v základní sestavě k 26. zápasu za sebou a byl v hodnocení plus minus účasti na palubovce nejlepší z celku.

Tomáš Satoranský z Washingtonu (vpravo) se snaží prosadit proti New York Knicks
zdroj: ČTK/AP/ autor: Andrew Harnik

Český reprezentační rozehrávač pobyl na palubovce Capital One Areny 35 minut a posbíral devět bodů, 10 asistencí, čtyři doskoky, tři zisky, blok, ale také tři ztracené míče. Šestadvacetiletý odchovanec pražského USK trefil tři ze čtyř střel z pole. Z čáry trestného hodu i zpoza trojkového oblouku byl stoprocentní, i když z dálky vyslal pouze jediný pokus.

Nicméně ani Satoranskému se nedařilo zastavit trochu překvapivého nejlepšího střelce utkání, kterým byl s 19 body rozehrávač Trey Burke. Právě pětadvacetiletého Američana přitom český basketbalista dobře zná, protože v minulé sezoně s ním bojoval ve Washingtonu o pozici druhého tvůrce hry za kapitánem Wallem, který po operaci kolena v sobotu absolvoval s Wizards poprvé celý trénink v plné zátěži.

Burke, jenž poprvé za poslední tři roky nastoupil v základní pětce, byl jedním z osmi dvouciferných střelců Knicks. "Nechci, abychom z toho dělali mé osobní vítězství. Nejdůležitější je, že jsme to zvládli jako tým," řekl Burke, který proměnil osm střel z patnácti a v závěrečné minutě od stavu 94:95 sám otočil na 98:95.

Wizards prohráli osmé z posledních 12 utkání a devět duelů před koncem základní části zůstali v tabulce Východní konference na šesté příčce. Bradley Beal zaznamenal 14 bodů, po 13 přidali Markieff Morris, Otto Porter a náhradník Kelly Oubre.

"Nedaří se nám skórovat," popsal trenér Scott Brooks hlavní problém svých svěřenců. Ti proti jedenáctému celku Východní konference New Yorku proměnili 42 procent pokusů z celkových 87. "Minuli jsme i spoustu jednoduchých střel jako donášky, dopichy, dokonce smeče. To musíme proměňovat," dodal.

Cleveland vyhrál popáté za sebou, když díky 37 bodům, 10 doskokům a osmi asistencím LeBrona Jamese otočil duel na palubovce Brooklynu a výhrou 121:114 si pojistil třetí příčku. James se po Jamesi Hardenovi stal druhým hráčem v sezoně, jenž překonal metu 2000 bodů. Povedlo se mu to podesáté v kariéře a v historické tabulce je tak za Karlem Malonem (12krát) a Michaelem Jordanem (11).

Jistotu play-off mají od neděle basketbalisté Philadelphie a Indiany, která doma zdolala Miami 113:107 po prodloužení. Nejlepší tým ligy Houston prodloužil vítěznou sérii na devět utkání, s Atlantou si poradil 118:99. Zraněním decimovaní obhájci titulu Golden State Warriors naopak podlehli doma Utahu 91:110.

Curry Golden State nepomůže ani v úvodu play-off

Klíčový hráč Golden State Stephen Curry bude mistrovskému týmu chybět nejen ve zbytku základní části NBA, ale také v prvním kole play-off. Hvězdný rozehrávač Warriors si v pátečním duelu proti Atlantě natáhl vnitřní postranní vaz v levém koleně a čeká ho minimálně třítýdenní pauza.

"Není šance, aby nastoupil v prvním kole play-off. Jasně, znovu se na to podíváme za tři týdny. Ale musíme být připraveni hrát bez něj a uvidíme, jak se to vyvine," uvedl trenér Golden State Steve Kerr.

Stephen Curry odchází ze hry po zranění kotníku
zdroj: Reuters

Třicetiletý Curry se zranil v utkání, v němž se vrátil po šestizápasové pauze způsobené problémy s kotníkem. Absence v play-off nebude pro dvojnásobného šampiona NBA ničím novým, ve vyřazovacích bojích už Warriors chyběl v roce 2016.

"Dobrá věc je, že už jsme to zažili. A také víme, že Steph se dokáže vrátit po zranění ve výborné formě. Takže pokud vše půjde dobře, je tu šance, že se v nějaké fázi vrátí do týmu a pojedeme na plný plyn," řekl kouč Kerr.

Play-off začne 14. dubna, basketbalisté Golden State mají už postup jistý.

Výsledky NBA:

Brooklyn - Cleveland 114:121, Golden State - Utah 91:110, Houston - Atlanta 118:99, Indiana - Miami 113:107 po prodl., Milwaukee - San Antonio 106:103, Oklahoma City - Portland 105:108, Sacramento - Boston 93:104, Toronto - LA Clippers 106:117, Washington - New York 97:101 (za domácí Satoranský 9 bodů, 10 asistencí, 4 doskoky).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy