Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Satoranského body a asistence byly málo, Washington padl v Clevelandu

Po zranění se do sestavy opět dostala největší hvězda týmu John Wall a série tří výher pro Washington v NBA paradoxně skončila. Wizards podlehli na palubovce jednoho z nejslabších celků Clevelandu 101:116. I přes návrat kapitána po jednozápasové absenci se Tomáš Satoranský objevil opět v první pětce a za 27 minut zaznamenal sedm bodů, dva doskoky a pět asistencí.

Tomáš Satoranský z Washingtonu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Matt Slocum

Zato Wall odehrál nejhorší zápas za sedm sezon v soutěži. Pětinásobný účastník hvězd strávil na hřišti přes 26 minut, ze hry netrefil ani jednu z pěti střel a zapsal jen bod, čtyři doskoky a šest asistencí.

Cavaliers dostali utkání pod kontrolu už ve druhé polovině první části. Pak si díky povedené pasáži se skóre 31:4 vypracovali komfortní vedení, soupeři nedovolili osm minut skórovat a připsali si šestou výhru v sezoně.

"Jsem zklamaný. Neukázali jsme stejné nadšení a rychlost jako v posledních třech duelech, které jsme zvládli. Udělali jsme trochu krok zpátky," litoval Bradley Beal, s 27 body nejlepší střelec Washingtonu.

"Jsem nespokojený s nastavením mysli, se kterým jsme hráli. Dovolili jsme jim volné trojky, body z vymezeného území a oni to využili. Sice zatím nevyhráli tolik utkání, ale nic nevypouští a snaží se," řekl kouč celku z hlavního města USA Scott Brooks.

Satoranský počtvrté za sebou nastoupil od první minuty a s ním na hřišti Washington vyhrál o tři body. Jenže do kladných čísel v hodnocení účasti na palubovce (plus/minus) se dostal už jen střídající Ian Mahinmi.

Wall byl ve třetí části usazen na lavičku a po zápase řekl, že je lehce zraněný. "Na statistiky se koukat nebudu. Vím to i bez toho, aniž bych se musel koukat do papíru. Stalo se mi to poprvé v životě. Nemůžu se moc hýbat, natož běhat. Neměl jsem nastoupit. Je to moje chyba," řekl. Nejlepším střelcem zápasu byl domácí nováček Collin Sexton s 29 body.

Historický večer zažili bostonští Celtics. V Chicagu deklasovali Bulls nejvyšším rozdílem v klubové historii 133:77. Také vyrovnali rekord ve výši rozdílu v utkání na palubovce soupeře, který dosud držel Seattle díky triumfu 136:80 v Houstonu v roce 1986. Náhradník Jaylen Brown nasázel 23 bodů, ale hlavní hvězdou byl německý pivot Daniel Theis, který dostal příležitost při neúčasti Ala Horforda v základu a odvděčil se 22 body, 10 doskoky, pěti asistencemi a čtyřmi bloky.

LeBron James přispěl Los Angeles Lakers 20 body, osmi doskoky a devíti asistencemi k vítězství v Memphisu 111:88. Houston i přes 35 bodů Jamese Hardena prohrál 104:107 v Dallasu a vítězný tým základní části NBA z minulé sezony se po třetí porážce za sebou dál krčí na předposledním místě v Západní konferenci.

Výsledky NBA:

Atlanta - Denver 106:98, Chicago - Boston 77:133, Cleveland - Washington 116:101 (za hosty Satoranský 7 bodů, 2 doskoky, 5 asistencí), Dallas - Houston 107:104, Indiana - Sacramento 107:97, LA Clippers - Miami 98:121, Memphis - LA Lakers 88:111, New York - Brooklyn 104:112, Portland - Minnesota 113:105.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články