Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

San Antonio znovu padlo. Dallasu k výhře pomohla i nová posila Rondo

Dallas – Trápení obhájců titulu San Antonia v NBA pokračuje. Oslabení Spurs si připsali již čtvrtou porážku v řadě. Tentokrát byl nad jejich síly Dallas, v jehož sestavě se objevila i nová posila z Bostonu rozehrávač Rajon Rondo, jemuž premiéru zpříjemnil hlavně Monta Ellis. Na výhře 99:93 se Ellis podílel 38 body, Rondo si připsal devět asistencí, šest bodů a sedm doskoků.

Rajon Rondo (uprostřed) v dresu Dallasu
zdroj: ISIFA/Gettyimages Editorial autor: Ronald Martinez

Unavení a zraněními stíhaní Spurs bojovali, ale v poslední čtvrtině jim došly síly v obraně i v útoku a prohráli počtvrté za sebou, přičemž ve středu a v pátek si protáhli večer na tři prodloužení. Trenér Gregg Popovich proto šetří opory a nehrála šestice Duncan, Ginobili, Parker, Splitter, Leonard a Green. 

I tak Spurs týmovým výkonem trápili Mavericks až do koncovky. Ellis však v posledních čtyřech minutách dal 11 bodů. Rondo naskočil hned v základní pětce a odehrál 34 minut. "Byl to vzrušující zápas, nejlepší část na tom bylo vítězství," řekl Rondo. (VIDEO)

Atlanta pokračuje ve výborných výkonech, v sobotu zdolala špičkový tým Západní konference Houston 104:97 na jeho palubovce. "Máme velmi dobrý start do sezony, ale ta před chvílí teprve začala. Minulý rok jsme prošli do play-off, jenže jsme měli pasivní bilanci, takže se to vlastně nepočítá. Letos ale máme zatím velmi dobrý pocit," řekl Kyle Korver, jenž k výhře nad Houstonem přispěl 22 body.

Rockets neuspěli navzdory tomu, že Dwight Howard i James Harden dosáhli na double-double: Howard měl 19 bodů a 11 doskoků, Harden 18 bodů a 14 asistencí. Vítězná Atlanta vybojovala už 12. výhru z posledních třinácti utkání. (VIDEO)

Portland překonal únavu z náročného duelu se San Antoniem a s přehledem porazil New Orleans 114:88. Blazers po třech prodlouženích dorazili do Louisiany až po druhé hodině ranní, přesto měli dost energie a skvělou obranou hvězdy domácích Anthonyho Davise rozhodli už po třech čtvrtinách. Davis zůstal na sedmi bodech, naopak hostující LaMarcus Aldridge nastřílel 27 bodů a doskočil 12 míčů. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Charlotte - Utah 104:86, Dallas - San Antonio 99:93, Denver - Indiana 76:73, Houston - Atlanta 97:104, LA Clippers - Milwaukee 106:102, New Orleans - Portland 88:114, New York - Phoenix 90:99.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články