Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

San Antonio zachránil Leonard a vyrovnal rekord NBA

San Antonio (USA) - Basketbalisté San Antonia porazili v NBA 102:98 po prodloužení Oklahomu a čtyřicátým domácím vítězstvím v sezoně vyrovnali rekord Bostonu z ročníku 1985/86. Jako jediní dokázali od říjnového začátku ligy dobýt jejich halu v neděli úřadující šampioni z Golden State.

Utkání San Antonio - Oklahoma City
zdroj: ČTK/AP

Nedělní porážka byla pro vítěze Jihozápadní divize Spurs už třetí v řadě, ale zápas s Oklahomou dokázali otočit, i když prohrávali až o 18 bodů. Na výhru se však nečekaně nadřeli. Hostům totiž chyběli Kevin Durant, Russell Westbrook a Serge Ibaka.

I bez svých největších hvězd tým Thunder předvedl v první půli šňůru 23:4, po velké stíhací jízdě domácích pak v prodloužení zářil Kawhi Leonard. Dal šest bodů ze svých celkových 26 a rekord San Antoniu zachránil. Základní část San Antonio zakončí v Dallasu.

"Vyrovnali jsme se legendárnímu týmu Celtics, kde hrál Larry Bird, Kevin McHale a Robert Parish, takže to je hodně dobré. Není jednoduché prohrát jediný domácí zápas za celou sezonu," komentoval vyrovnání rekordu rozehrávač Tony Parker, jenž k výhře pomohl 20 body. (VIDEO)

Basketbalisté Miami porazili Detroit 99:93 a mají šanci na vítězství v Jihovýchodní divizi, což přináší výhodu domácího prostředí v prvním kole play-off. O to si zahrají v přímé bitvě s Bostonem. Pistons už vědí, že skončí ve Východní konferenci osmí a v play-off vyzvou favorizovaný Cleveland. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Detroit - Miami 93:99, Indiana - New York 102:90, LA Clippers - Memphis 110:84, San Antonio - Oklahoma City 102:98 po prodl., Toronto - Philadelphia 122:98.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články