Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

S Memphisem si v NBA neporadil ani Cleveland. Krejčí sledoval výhru Atlanty

Memphisu se v posledních týdnech daří natolik, že jedenáctým triumfem v řadě vyrovnali svůj klubový rekord. Poslední "obětí" týmu byl Cleveland, který kapituloval jen těsně 114:115. Memphis k triumfu dovedla dvojice Desmond Bane s 25 body a Ja Morant se čtyřiadvaceti. Dařilo se také Atlantě, která přehrála Dallas 130:122. Vít Krejčí opět zůstal jen na lavičce.

Utkání Memphis - Cleveland
zdroj: ČTK / AP / Karen Pulfer Focht

O výhře Memphisu rozhodl šestnáct sekund před koncem Steven Adams, který dopíchl Morantovu střelu z nájezdu. Cavs ještě měli šanci na zvrat, pokus Dariuse Garlanda však sekundu před sirénou zblokoval za trojkovým obloukem Dillon Brooks. Víc už toho hosté nestihli.

"Adams udělal to, co předvádí celou sezonu. Prostě kraloval na doskoku, čímž nám zachránil výhru," pochválil Morant spoluhráče, jenž nasbíral 13 bodů a deset doskoků. Bane trefil pět trojek z osmi pokusů, Morant přispěl ještě osmi asistencemi.

Cleveland se držel do poslední chvíle, ačkoli hrál bez lídra Donovana Mitchella, kterého trápí tříslo. "Fanoušci byli skvělí, zápas taky. Jen jsme nezískali výsledek, pro který jsme přijeli," přiznal Garland. Nasbíral 24 bodů a čtrnáct asistencí, 23 bodů měl Caris LeVert.

Po úspěšném období prohrál potřetí za sebou Dallas. Nestačil na Atlantu, byť vedl až o deset bodů a ještě před poslední částí ztrácel jediný. Luka Dončič nastřádal třicet bodů a osm asistencí, Christian Wood přidal 22 bodů a devět doskoků a Spencer Dinwiddie dvacet bodů. I to bylo málo.

Hawks proměnili třináct z 26 trojek a stříleli s úspěšností 57 procent. Zazářil Dejounte Murray s třiceti body a sedmi doskoky, John Collins přidal 19 bodů a Trae Young, jenž vystřelil jen jedenáctkrát, 18 bodů a dvanáct asistencí. Osm hráčů Atlanty se dostalo do dvouciferných střeleckých čísel.

Mavericks povolili soupeři nejméně 130 bodů už ve třetím utkání za sebou. "Je to jako střelecký trénink. Pokud v této soutěži něco takového povolíte, pak nezáleží na tom, jestli máte v týmu Luku, Kareema nebo LeBrona. Vždycky prohrajete. Vůbec teď nebráníme," mrzelo trenéra Jasona Kidda.

Ani nejlepší individuální střelecký výkon večera nezabránil dvanácté porážce Houstonu v řadě. Jalen Green nasbíral 41 bodů, když proměnil 16 z 24 střel včetně čtyř trojek, Rockets ale prohráli 117:122 s Charlotte. Srazilo je 19 ztrát. Greenovi sekundoval s 24 body a 12 doskoky Alperen Sengun.

Další skvělý výkon Nikoly Jokiče zajistil Denveru výhru 122:118 nad Minnesotou. Srbský pivot zaznamenal triple double za 31 bodů, 13 asistencí a 11 doskoků. Autor 28 bodů Jamal Murray rozhodl 55 sekund před koncem o vítězství, košem výhru potvrdil ještě Aaron Gordon.

Drama se odehrálo i v Los Angeles, kde Lakers podlehli Sacramentu 111:116. O triumfu rozhodl Harrison Barnes košem s faulem 50 sekund před koncem, poté Kings kontrolovali šestkami. Zářil De'Aaron Fox s 31 body, Lakers nestačilo 32 bodů, osm doskoků i asistencí LeBrona Jamese.

Výsledky NBA:

Dallas - Atlanta 122:130, Denver - Minnesota 122:118, Houston - Charlotte 117:122, LA Lakers - Sacramento 111:116, Memphis - Cleveland 115:114, New Orleans - Miami 98:124, New York - Washington 105:116, Oklahoma City - Indiana 126:106, Utah - LA Clippers 126:103.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články