Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rychlý návrat do Česka, ale na jinou adresu. Autrey bude hrát za Kolín

Po minulé sezoně českou ligu opustil a odešel do Apoelu Nikósie. Angažmá Lamba Autreyho na Kypru však skončilo hodně rychle a americký hráč se rozhodl vrátit zpět do NBL. Jenže ne do Ústí nad Labem, kde naposledy působil, ale nově podepsal smlouvu s Kolínem.

Je nám líto, video expirovalo.
Blíží se start nové sezony NBL

Brzy třiatřicetiletý Autrey má za sebou v NBL sedm sezon. V české nejvyšší soutěži působil s dvěma krátkými přestávkami od roku 2014 a patřil k oporám postupně v Jindřichově Hradci, Pardubicích, Děčíně a naposledy v Ústí nad Labem, kde byl v obou uplynulých ročnících nejlepším týmovým střelcem a nahrávačem a dovedl tým do semifinále.

V NBL odehrál rozehrávač či křídelní hráč 277 utkání s dlouhodobými průměry 15,2 bodu, 6,8 doskoku a 4,3 asistence na zápas. V Kolíně, který v minulé sezoně pomohl jako hráč Ústí nad Labem vyřadit ve čtvrtfinále play-off, podepsal smlouvu na nadcházející sezonu.

"Když se naskytl Autrey, nabídku jsme zvážili a rozhodli se ho vzít. Osm let tady působil, soutěž zná, ví, co je český basket. Myslíme, že nám pomůže být ještě lepší a nebezpečnější," citoval server iDNES generálního manažera kolínského klubu Miroslava Sodomu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články