Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ruské basketbalistky porazily Lotyšsko až v prodloužení

Riga - Ruské basketbalistky pokračují na mistrovství Evropy v cestě za obhajobou titulu, i když ve čtvrtfinále s domácím Lotyšskem měly namále a zvítězily 69:64 až po prodloužení. Lotyškám nepomohlo ani 23 bodů nejlepší střelkyně zápasu Anete Jekabsoneové-Žogotaové. V pátek se ruské hráčky utkají se Španělskem. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Bělorusko a Francie, která v dalším dnešním těsném utkání zdolala Řecko 51:49.

Do poslední minuty základní hrací doby vstupovaly Lotyšky s mírným vedením 51:50, ale nakonec si vynutila prodloužení se sirénou úspěšným průnikem Gunta Basková. I nastavená pětiminutovka měla dramatický průběh a třináct sekund před koncem vedly Rusky jen o bod. Z trestných hodů pak ale potvrdily jejich vítězství Rebekka Hammonová a Maria Stěpanovová. Ruské reprezentantky se pokusí v pátek postoupit do finále mistrovství Evropy popáté za sebou.

Francouzky se dostaly mezi nejlepší čtveřici poprvé od roku 2001, kdy na domácí půdě získaly titul. Řekyně vedené oporou USK Praha Evanthií Maltsiovou, která nastřílela 18 bodů, měly dvě minuty před koncem čtyřbodový náskok. Pak ale Celine Dumercová a Florence Lepronová tříbodovými koši skóre otočily. V poslední minutě už Francouzky těsný náskok uhájily.

Všichni semifinalisti se zajistili účast na mistrovství světa, které příští rok uspořádá Česká republika.

Čtvrtfinále ME:

Francie - Řecko 51:49 (22:21)

Rusko - Lotyšsko 69:64 po prodl. (53:53, 26:30).

Semifinálové dvojice:

Bělorusko - Francie, Španělsko - Rusko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články