Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Rozšíří-li se koronavir mezi basketbalisty ještě víc, sezona NBA skončí

Pokud se nákaza koronavirem mezi basketbalisty a členy klubů během restartu soutěže v Orlandu rozšíří, sezona bude nekompromisně ukončena. Uvedl to komisionář NBA Adam Silver. Florida je aktuálně jedním z míst ve Spojených státech, kde je nárůst infekce nejvyšší.

zdroj: ČT4

"Testujeme denně a uvidíme, jak to půjde. Jedna věc je, pokud budou případy nákazy izolované. Ale jestliže bude případů hodně a budou se šířit naší komunitou, budeme to muset zastavit. Před virem neutečete," uvedl Silver.

NBA plánuje pro nejlepších 22 týmů sezony dohrávku v březnu přerušené ligy ve sportovním komplexu Disney Worldu na Floridě. Týmy by se měly do uzavřeného areálu začít sjíždět 7. července a restart je plánovaný na třicátého.

Epidemiolog a člen krizového štábu Bílého domu pro boj s koronavirem Anthony Fauci v úterý řekl, že mu rostoucí počet případů covidu-19 na Floridě, v Texasu, Kalifornii a Arizoně dělá starosti.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohrání NBA je v ohrožení

"Jsem naprosto přesvědčen, že v našem komplexu to bude bezpečnější než mimo něj, protože jinde takové hromadné testování asymptomatických zaměstnanců neprobíhá. Možná bychom mohli představovat vzor, jak by se mohla časem otevřít i jiná odvětví," řekl Silver.

NBA v závěru minulého týdne oznámila, že ze 302 testovaných hráčů bylo 16 nakažených. V minulých dnech se objevily pozitivní testy v Brooklynu, New Orleans a Denveru, jenž kvůli tomu dokonce uzavřel tréninkové centrum.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články