Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rozjeté USK přivítá v prvním čtvrtfinále Euroligy turecké Fenerbahce

První zápas čtvrtfinále Evropské ligy čeká basketbalistky USK Praha. České šampionky v hale Královka přivítají Fenerbahce Istanbul, kde mimo jiné působí i česká reprezentantka a bývalá hráčka USK Kia Vaughnová. Přímý přenos utkání sledujte od 18:55 exkluzivně na webu ctsport.cz.

USK Praha - Fenerbahce Istanbul
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Naposledy porazily hráčky USK tureckého soupeře před čtyřmi lety v semifinále a následně získaly euroligový titul, ke kterému jim jako nejlepší hráčka finálového turnaje pomohla i Vaughnová.

Následující tři vzájemné zápasy však vyzněly pro turecký celek. V sezoně 2015/16 uspěl v utkání o třetí místo, v následujícím ročníku zvládl oba duely ve skupině.

Tentokrát však do zápasu USK půjde v lepším rozpoložení než soupeř, který poslední dva duely v základní skupině prohrál.

Základní část Evropské ligy zakončily Pražanky čtyřmi výhrami za sebou, když doma připravily obhájci titulu z Jekatěrinburgu jedinou porážku ve skupině.

"Porazily jsme neporazitelné. Povzbuzením je pro nás i čerstvé vítězství nad Polkowicemi, kde jsme rychle prohrávaly o spoustu bodů. I v Polsku jsme ukázaly sílu našeho týmu. Hrajeme jedna pro druhou. Toho se budeme držet a porveme se o postup," řekla pro iDNES.cz pivotka Alena Hanušová.

USK se navíc může opřít o druhý nejlepší útok dosavadního průběhu soutěže, když v průměru na zápas Pražanky nasázely 79,9 bodu a lepší byl pouze Jekatěrinburg.

Druhé místo patří USK i mezi střelkyněmi, když Alyssa Thomasová nasbírala v průměru 17,9 bodu. Nejlepší hráčkou Fenerbahce je Kelsey Plumová na čtvrté příčce s 16,2 bodu.

Čtvrtfinále se hraje na dva vítězné zápasy. Odveta v Turecku je na programu v pátek, případný třetí duel by se uskutečnil 13. března opět v Praze.

Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Jekatěrinburg - Riga, Dynamo Kursk - Polkowice a Šoproň - Bourges.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články