Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Rozjetá Barcelona pod Satoranského taktovkou zastavila sérii Bilbaa, vidět byl i Veselý

Sedmé soutěžní vítězství v řadě zapsala Barcelona v sestavě s Tomášem Satoranským a Janem Veselým. Tentokrát basketbalisté katalánského velkoklubu v rámci 6. kola ACB ligy porazili ambiciózní Bilbao, které předtím uspělo ve čtyřech duelech za sebou, 91:82. Nejlepším střelcem byl autor 18 bodů Willy Hernangómez, kterému v domácím dresu zdatně sekundovali i čeští reprezentanti. Satoranský uzavřel utkání s bilancí 8 bodů a 9 asistencí, Veselý dal 10 bodů.

Barcelona je proto i nadále v tabulce španělské nejvyšší soutěže druhá s dvoubodobou ztrátou na Real Madrid, jenž zapsal další výhru na palubovce Tenerife (82:76). Bilbao kleslo na šesté místo.

V utkání ve formě hrajících týmů měli domácí od úvodního rozskoku navrch a až na pár sekund v první čtvrtině drželi náskok. Výrazně k tomu přispěla i česká dvojice – Satoranský se blýskl zejména v úvodní pasáži utkání, kdy skóroval po oku lahodící individuální akci a krátce nato poslal do koše i trojku. Veselý dal ve třetí části 6 bodů během 55 vteřin, čímž zvedl ze sedadel příznivce ve velmi slušně zaplněné hale Palau Blaugrana.

Hosté z největšího baskického města sice v závěru duel zdramatizovali a dvacetibodové manko dokázali snížit až na rozdíl 6 bodů, ale poté se vrátil na palubovku Satoranský a v roli dispečera dotáhl favorizované mužstvo k vítězství. Bilbau k úspěchu nepomohlo ani 17 bodů amerického rozehrávače Adama Smithe.  

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články