Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Rozjetá Atlanta zdolala dalšího soupeře, James zažil vítězný návrat

New York – Dojmem nezastavitelného rozjetého válce působí v současnosti v NBA basketbalisté Atlanty. Hawks zvítězili již poosmnácté v řadě, když doma zdolali Portland 105:99 a znovu posunuli klubový rekord. Svoji vítěznou šňůru natáhl i Cleveland, jenž i díky návratu LeBrona Jamese zdolal Sacramento 101:90.

LeBron James
zdroj: ČTK/AP autor: Tony Dejak

Největší potíže dělal Atlantě LaMarcus Aldridge, jenž si v týmu Trail Blazers připsal 37 bodů a 11 doskoků. Hawks si vylepšili bilanci na 39-8 a jsou nejlepší v lize.

Průběh zápasu byl hodně vyrovnaný, ani jeden z týmů nevedl o více než šest bodů. Definitivně se Hawks utrhli až v polovině závěrečné čtvrtiny po koši Ala Horforda. "V poslední čtvrtině jsme se dostali do rytmu v útoku a podařilo se nám Portland několikrát ubránit," řekl nejlepší střelec vítězů Paul Millsap, autor 21 bodů.

Blazers přitom vedli na konci první, druhé i třetí čtvrtiny, ale poslední dvanáctiminutovku ztratili 25:36. "Nevím, proč jsme zase v poslední čtvrtině odešli. Kdybych to věděl, tak se to nestane. Je to prostě část sezony, s kterou se musíme vypořádat," prohlásil rozladěný Aldridge. (VIDEO)

I díky návratu LeBrona Jamese do sestavy se Clevelandu podařilo zvítězit podeváté v řadě, Cavaliers si doma poradili se Sacramentem 101:90. James po jednozápasové absenci dal 19 bodů a v úvodu druhé půle pomohl zlomit odpor Kings pěti přesnými střelami za sebou.

"Necítil jsem se stoprocentně, ale chtěl jsem pomoci týmu a to se povedlo," řekl James, jehož trápí bolavé zápěstí. Další dva členové "velké trojky" Clevelandu Kyrie Irving s Kevinem Lovem se složili na 44 bodů. (VIDEO)

Vedoucí tým Západní konference Golden State si chtěl spravit chuť po nečekané porážce doma s Chicagem, ale v Utahu se Warriors nedařilo a po výsledku 110:100 padli podruhé za sebou. Stephen Curry dal za hosty 32 bodů, ale jeho spoluhráči působili unaveně. (VIDEO)

Také Chicago prohrálo podruhé za sebou, ve Phoenixu podlehlo 93:99. Bulls měli v nohou čtvrteční dvojnásobné prodloužení s Lakers, v koncovce se ještě vzepjali k sedmibodové šňůře a snížili na 93:95, ale pak už se neprosadili. (VIDEO)

Trenér Dallasu Rick Carlisle si připsal 600. výhru a jeho Mavericks předvedli velkolepý obrat při výhře v Miami 93:72. Heat vedli ještě v druhé půli o 16 bodů, ale pak přišla nevídaná šňůra hostů 37:2 a bylo po utkání. Heat marně táhl mladík Hassan Whiteside, který při absenci Dwyanea Wadea a Luola Denga zaznamenal 16 bodů a 24 doskoků. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Atlanta - Portland 105:99, Boston - Houston 87:93, Brooklyn - Toronto 122:127 po prodl., Cleveland - Sacramento 101:90, Miami - Dallas 72:93, New Orleans - LA Clippers 108:103, Philadelphia - Minnesota 103:94, Phoenix - Chicago 99:93, Utah - Golden State 110:100.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články