Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rozhodčí se nechali strhnout prostředím, říká Štěpánová

Temešvár - V minulosti se několikrát nevešla do konečné nominace, zápasy v reprezentaci jí často nevycházely tak jako v klubu, v rozhodujícím utkání s Rumunskem o postup do další fáze mistrovství Evropy se však Kamila Štěpánová stala nečekanou hrdinkou českých basketbalistek. Kvůli faulům Ilony Burgrové totiž musela odehrát polovinu zápasu a výraznou měrou přispěla k výhře 82:71.

Kamila Štěpánová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Mám strašnou radost, ale hlavně proto, že se nám podařilo postoupit ze skupiny. To je pro mě to nejdůležitější. To, že jsem mohla pomoct, je třešnička na dortu. Snad to bude takhle dál pokračovat a mohla bych si dál zahrát," řekla Štěpánová. Dosud na turnaji odehrála dohromady jen 13 minut, tentokrát však měla Burgrová už ve druhé čtvrtině tři fauly a trenér Lubor Blažek musel ukázat na Štěpánovou.

"Byla jsem nervózní, to by byl asi každý hráč. Pak je to i na tom hřišti znát, že když se člověk chytí, tak je to také jiný zápas, než když zkazí první balon. Já navíc věděla, že se chytit musím, že mi nic jiného nezbývá," popsala s úsměvem. "Když bych nezahrála ani já, věděla jsem, že už tam do rotace není moc hráček," dodala autorka osmi bodů.

Výhra ji těší o to víc, že tým sužovaly zdravotní problémy i nepřízeň rozhodčích. "Nechali se strhnout prostředím. Nemyslím, že by to pískali na rovinu, ale s tím se musí počítat. Ale vypořádaly jsme se s tím a nediskutovaly," řekla Štěpánová. "Srdíčkem jsme si to vyhrály. Parta je tu super a dokážeme jezdit jedna za druhou. Nemůže se dařit všem dvanácti. Udělaly jsme pro to všechno. Odmakaly jsme to a zasloužily jsme si to. Byly jsme lepší," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky se přes Rumunsko probojovaly ze základní skupiny

Věří, že v osmifinálové skupině Češky promluví do postupových bojů. "Zápas od zápasu je to lepší, to je normální. Příprava nebyla dlouhá, moc zápasů se neodehrálo a teď nám nic nezbývalo. Jestli chceme dojít na olympiádu, musíme se stále zlepšovat a vyhrávat," připomněla vidinu umístění do pátého místa.

"První cíl jsme splnili, to by bylo obrovské zklamání, kdyby se to nepovedlo. Teď jedeme dál a myslím, že na to máme. Každý soupeř je hratelný, když do toho dáte srdíčko. Teď se nám sice tolik nedařilo, ale my teď můžeme ty tři zápasy vyhrát a být úplně v jiné pozici. Bělorusko, Turecko i Řeckou jsou hratelní soupeři," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články