Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Rodinná záležitost. LeBron James má šanci hrát NBA se synem, Bronnyho si vybrali Lakers

Hvězdný basketbalista LeBron James a jeho syn Bronny by v příští sezoně mohli nastupovat v NBA jako spoluhráči. Devatenáctiletého potomka čtyřnásobného šampiona si vybrali ve čtvrtečním druhém kole draftu Los Angeles Lakers, v jejichž dresu se devětatřicetiletý LeBron chystá odehrát sedmý a celkově dvaadvacátý ročník v zámořské lize. V historii soutěže se ještě nestalo, že by spolu v jednu chvíli nastupovali otec a syn, navíc v jednom týmu.

LeBron James z LA Lakers v nájezdu na koš proti LA Clippers
zdroj: Reuters / USA TODAY Sports autor: Gary A. Vasquez

"Rodinná záležitost," uvedli Lakers na sociální síti X spolu s fotografiemi Jamesů. "Historický moment," konstatoval legendární Magic Johnson.

Otec a syn Jamesovi se přiblížili k naplnění snu. Dvojnásobný olympijský vítěz a nejlepší střelec historie NBA LeBron James už v minulosti řekl, že by rád odehrál poslední sezonu v jednom týmu se synem. Bronny James před draftem tvrdil, že o možnosti hrát s otcem nepřemýšlí a že jeho cílem je hlavně se do nejlepší ligy světa dostat.

Podařilo se mu to navzdory faktu, že loni v létě narušily jeho kariéru zdravotní problémy. Při tréninku ho postihla srdeční zástava a vyšetření odhalila vrozenou vadu. K soutěžnímu basketbalu se vrátil po čtyřech měsících v prosinci a nyní jej čeká v letní lize NBA boj o místo v kádru Lakers. "Cítím se požehnaný," vzkázal Bronny James na Instagramu v reakci na výsledek draftu s fotografií v dresu losangeleského klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články