Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Reprezentant Auda přestupuje z polského Koszalinu do Španělska

Madrid - Český basketbalový reprezentant Patrik Auda dohraje sezonu ve španělské lize v dresu Manresy. Šestadvacetiletý účastník loňského mistrovství Evropy dosud nastupoval za polský Koszalin.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalový reprezentant Auda si zahraje španělskou ligu

Manresa má mistrovský titul z roku 1998, ale v současnosti bojuje o udržení v nejvyšší soutěži. Jedenáct kol před koncem je v tabulce na šestnáctém místě, které jako poslední zaručuje záchranu.

"Viděl jsem pár zápasů, pár sestřihů. Vím, že Manresa má v týmu několik cizinců, ale v současné době také hodně zraněných hráčů. S trenérem jsem chvíli mluvil, ale zatím nedokážu říct, jaký styl basketbalu budeme hrát. Ničeho se ale nebojím a věřím, že si rychle zvyknu na cokoliv," uvedl Auda.

Auda si řekl o angažmá ve Španělsku, kde v minulosti strávil rok v basketbalové akademii na Kanárských ostrovech, svými výkony v polské lize. V dresu Koszalinu, který je těsně za postupovými příčkami do play-off, zaznamenal 206 centimetrů vysoký hráč v průměru 14,4 bodu a 6,5 doskoku na zápas.

Před příchodem do Koszalinu hrál Auda jednu sezonu za jiný polský celek Kutno, předtím působil v americké univerzitní lize. Ve španělské lize hrají také Tomáš Satoranský (Barcelona), Ondřej Balvín (Sevilla) a Pavel Pumprla (Estudiantes). "Bude zajímavé se s klukama potkat na palubovce i mimo reprezentaci. Na ty zápasy se zvlášť těším," řekl Auda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články