Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Real uspěl v Kazani a nadále vévodí Eurolize, Fenerbahce padlo v derby

Kazaň/Praha - Před závěrečnou čtvrtinou sice prohrávali, ale nakonec slavili vítězství. Basketbalisté madridského Realu nenašli přemožitele ani v osmém utkání za sebou a upevnili si první místo v tabulce. Na palubovce Kazaně vyhráli 81:77. Také hráči CSKA Moskva potvrdili roli favotita, když před vlastními fanoušky přesvědčivě zdolali Crvenou Zvezdu. Fenerbahce naopak prohrálo s Darüssafakou 65:72 a neprodloužilo sérii čtyř vítězství.

Utkání Unics Kazaň - Real Madrid
zdroj: ITAR-TASS autor: Yegor Aleyev

Celek ze španělské metropole si tak vylepšil bilanci v nejprestižnější basketbalové soutěži starého kontinentu na sedmnáct vítězství a pět porážek. K cennému obratu přispěla zejména bodová smršť (14:4) během úvodu čtvrté čtvrtiny. Těsný náskok poté favorizovaný Real bez výraznějších problémů uhájil.

Mezi hlavní strůjce úspěchu královského velkoklubu patřili zejména Randolph s Hunterem. Prvně jmenovaný Američan zaznamenal devatenáct bodů, jeho krajan přidal čtrnáct při stoprocentní úspěšnosti střelby. Dvoucifernou hranici překonal také mexický pivot Ayón. Domácím nepomohlo ani dvacet bodů Langforda a patří jim čtrnácté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselému se nedařilo a Fenerbahce prohrálo v Eurolize derby

Veselý se trápil, Fenerbahce selhalo v bitvě o Istanbul

Úvod zápasu sice žádné překvapení nenaznačoval, ale druhou čtvrtinu prohrálo Fenerbahce o 13 bodů a Darüssafaka se ujala mírného vedení, které už nepustila. Městského rivala porazila i podruhé v sezoně.

Zářil především Brad Wanamaker, autor double-double za dvanáct bodů a jedenáct asistencí. Will Clyburn přidal dvacet bodů a Ante Žižič čtrnáct.

V dresu Fenerbahce se příliš nedařilo Jiřímu Veselému, který měl problém s fauly a zaznamenal pouze pět bodů. Na začátku druhé půle si po nesportovní chybě šel sednout, zpět naskočil až v závěru, ale další dva rychlé prohřešky jej opět poslaly ze hry.

Schilb exceloval a slavil vítězství

Radovat se naopak mohl druhý z českých reprezentantů v soutěži Blake Schilb, jenž dovedl Galatasaray Istanbul k vítězství 69:62 na hřišti Barcelony. S bilancí šestnácti bodů, devíti doskoků a pěti asistencí byl druhým nejužitečnějším hráčem tureckého celku. Devatenáct bodů, devět doskoků a jednu asistenci si připsal Alex Tyus.

Evropská liga basketbalistů - 22. kolo:

Unics Kazaň - Real Madrid 77:81, Anadolu Efes Istanbul - Milán 90:86, CSKA Moskva - Crvena Zvezda Bělehrad 102:80, Maccabi Tel Aviv - Laboral Vitória 85:84, Panathinaikos Atény - Bamberg 81:72, Darüssafaka Istanbul - Fenerbahce Istanbul 72:65 (za hosty Veselý 5 bodů, 2 doskoky, 1 asistence), Olympiakos Pireus - Žalgiris Kaunas 73:64, FC Barcelona - Galatasaray Istanbul 62:69 (za hosty Schilb 16 bodů, 9 doskoků, 5 asistencí).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články