Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Real Madrid si v basketbalové Eurolize poradil s Milánem

V druhém kole basketbalové Euroligy, nejprestižnější evropské soutěže, se střetly dva týmy s velkými ambicemi – loňský účastník Final Four Real Madrid a do nové sezony notně posílený Emporio Armani Milán. Po dramatickém průběhu, kdy se obě mužstva pravidelně střídala ve vedení, zvítězil nakonec poměrně snadno Real Madrid 85:78 a přidal na své konto druhou výhru v Euroligové sezóně.

Basketbalová Euroliga
zdroj: EPA autor: Carlo Ferraro

Před zápasem byl vzhledem k úspěchům v loňskému Euroligovému ročníku mírným favoritem madridský Real, který měl díky výluce v zámořské NBA ve svém kádru hvězdného Rudy Fernandeze. Proti Realu stál milánský celek, který před sezónou mohutně posílil, navíc na jeho lavičce stál bývalý kouč madridských Sergio Scariolo. Oba týmy ve svých prvních zápasech vysoko zvítězili, očekával se tedy napínavý a vyrovnaný souboj.

Očekávání se na hřišti potvrdila. Do druhého poločasu šly oba týmy za vyrovnaného stavu. Ale na začátku třetí čtvrtiny přišel zvrat. Domácí Real vyrobil sérii nesportovních faulů a jeho hráči se začali utápět v emocích. Milán toho dokázal využít a během několika málo minut se dostal až do třináctibodového trháku. Když už vypadalo, že by se zápas mohl zlomit a milánští si odvezou cennou výhru, přišli nesportovní fauly i na druhé straně a skóre bylo rázem opět vyrovnané.

Zlomové okamžiky si mužstva schovala až na závěr utkání. Tři minuty před koncem přišel další nesportovní faul na madridského Rudy Fernandeze, který se ukázal být klíčovým hráčem domácích. Ten proměnil oba trestné hody a zvýšil na rozdíl šesti bodů, Real navíc zůstal u míče. Druhý klíčový okamžik přišel v zápětí. Minutu a půl před koncem Milán prohrával o pět bodů. Milánský Andrew Nicholas čistě zblokoval Carrolla, rozhodčí však zákrok posoudili jako faul. Místo rychlého protiútoku Milána, tak došlo na tři trestné hody pro Carrolla, které elitní střelec Realu bez potíží proměnil. Pohodlný osmibodový náskok už Real udržel a v utkání zvítězil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články