Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pumprla trénuje s národním týmem, kouč Ginzburg jeho návrat nevyloučil

Vrátí se bývalý kapitán Pavel Pumprla zpět do reprezentace? Nereálné to není. Čtyřiatřicetiletý basketbalista, který po loňském mistrovství světa ukončil kariéru v národním mužstvu, s ním celý týden trénuje v Nymburku. 

"Cítím se celkem dobře. Kolena drží a po půl roce jsem si ověřil, že jsem basket nezapomněl, to je také dobře," řekl Pumprla.

"Přišel jsem si zatrénovat. Mám s Nenem (Ginzburgem) výborný vztah, takže mi to dovolil, protože angažmá ještě uzavřené nikde nemám," doplnil Pumprla, jemuž na konci června vypověděl smlouvu Nymburk.

Nyní se opět setkal na palubovce se spoluhráči, s kterými loni na šampionátu v Číně vybojoval historické šesté místo. "S klukama jsem se nějakou dobu neviděl a zase jsem si ověřil, že mi to nějakým způsobem chybí, za což jsem rád," pochvaloval si po březnovém předčasném konci ročníku.

Euro v Praze jako hlavní motivace ke comebacku?

V hlavě sice i po šampionátu v Číně nosil možnost návratu do reprezentace, ale současná situace to komplikuje. "Ještě se mi líbila Praha 2021, teď se posunula o rok dál, takže těžko předjímat, ale bavím se s Nenem průběžně a Praha by se mi hrozně líbila. Ale jestli za dva roky bude forma a bude mít smysl se do toho zapojovat, to vůbec netuším. Nechávám to otevřené, je to ještě hodně daleko," pokračoval rodák ze Zábřehu.

Je nám líto, video expirovalo.
Pumprla trénoval opět s národním týmem: Basket jsem nezapomněl

Klubovou sezonu zatím Pumprla nemá vyřešenou. "Bavím se s několika kluby. Mám několik možností, ale už nemám samozřejmě ambice hnát se vyloženě do něčeho extrémního a někam se přesouvat. Zároveň nemám extra potřebu spěchat, ale zase do půlky sezony čekat nebudu. Aktivit mimo mám spoustu, tak uvidíme, co bude v příštích týdnech," podotkl.

Rozhodovat se bude otec tří dětí podle rodiny. "Blízké okolí mého bydliště je jasná priorita. To mě docela omezuje. Pohybuji se v rozmezí Nymburk, Praha a okolí. Samozřejmě se díváme i do zahraničí, ale tam by to muselo být něco, co by extrémně dávalo smysl v tuto danou chvíli. Sbalit celý náš rodinný cirkus a vytrhnout manželku a děti z toho, co je tady zaběhnuté, to by se nám kór muselo líbit," popsal Pumprla.

Kvůli pandemii koronaviru je navíc v mnoha ohledech nejistá situace. "Letos je to takové prazvláštní. Nikdo přesně neví, co bude. To se týká rozpočtu, soutěží. Všechno je nejisté. Spousta klubů začíná přípravu bez cizinců, nebo s jejich minimem, s nedoplněnými soupiskami a mladými, což je i případ Nymburku. Těžko říct, snad sezonu budou chtít všichni zahajovat v plné sestavě a snad bude alespoň z devadesáti procent normální," dodal Pumprla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články