Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pumprla je smířený s absencí na ME: Nebylo by to rozumné, říká

Praha – Přestože rekonvalescence po listopadovém zranění kolena probíhá podle plánu, zapojí se český basketbalový reprezentant Pavel Pumprla do hry až v příští sezoně. Třicetileté křídlo Nymburku tak přijde mimo jiné i o mistrovství Evropy, které proběhne v září v Rumunsku. V době pauzy Pumprla založil hráčskou asociaci.

"Nebylo by to ani rozumné. Vypadám už jako úplně zdravý člověk, ale ještě mi chybí poslední krok, poslední měsíc až dva, než budu moct běhat co nejrychleji, skákat co nejvýš a zapojit se do kontaktu," řekl Pumprla. "Zatím trénuju individuálně a maximálně se s týmem zapojuji do rozcvičení nebo střelby," dodal.

Pumprla by teoreticky mohl stihnout konec této sezony, návrat však nechce uspěchat. "Vychází to nešikovně, že bych se do plného tréninku měl vrátit těsně před koncem. Tím pádem to letos už nevidím. I kdybych se po půlroční pauze stihl do nějakého zápasu vrátit, tak by to asi nebylo podle představy mojí ani trenérů," pokračoval rodák ze Zábřehu.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalista Pumprla zakládá hráčskou asociaci

Je smířený i s tím, že přijde o vrchol letošní sezony, tedy mistrovství Evropy, které čeká český tým v září v Rumunsku. "Je to palčivá otázka, ale spíš se přikláním k tomu, že bych letos vynechal. Víme, jaké je na Evropě tempo zápasů," řekl bývalý hráč belgického Charleroi nebo madridského Estudiantes.

"Myslím, že trenéra znám. Pokud bych mu řekl, že jsem k dispozici, tak by mě na hřišti nešetřil. Ale tempo devíti zápasů za čtrnáct dní by po zranění nebylo rozumné, takže se v průběhu srpna zapojím do přípravy v Nymburku, abych byl na příští i další sezony naprosto fit," zakončil Pumprla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články