Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pumprla: Asi bychom měli radši hratelnější skupinu, ale mrzelo by nás, kdybychom si proti USA nezahráli

Na sklonku kariéry si zahraje na mistrovství světa stejně jako jeho spoluhráči proti hvězdnému výběru USA. Duelem proti Američanům si tak kapitán české reprezentace Pavel Pumprla splní dětský sen. Na druhou stranu je ale atraktivní soupeř v těžké skupině společně s Tureckem a Japonskem a postup bude pro národní tým náročným úkolem.

Pavel Pumprla
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Pro mě je to jedna z posledních šancí, kdy si proti nim můžu zahrát. Takže doufám, že to vyjde, že na turnaj pojedu, protože takhle ke konci kariéry je to ohromný zážitek a moc se těším," řekl Pumprla po losu, který s několika spoluhráči a zástupci národní federace sledovali společně v hotelu v centru Prahy.

"Když to vezmu hodně upřímně, po době, kdy mohl být reálný můj sen zahrát si v NBA, kterou už počítáme na dekády, tak by mě vůbec nenapadlo, že bych si proti nim mohl zahrát třeba tady," připomněl dvaatřicetiletý Pumprla začátek reprezentační kariéry.

"Když jsem přišel do národního týmu, tak jsme spadli do divize B a nevypadalo reálně, že si zahrajeme mistrovství Evropy. A najednou jsem tady a řeším, jestli budu bránit LeBrona nebo Klaye Thompsona," prohlásil hráč Nymburka. "Asi bychom měli radši hratelnější skupinu, ale ve finále by nás mrzelo, kdybychom si proti USA nezahráli," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se na MS v Číně utkají s USA, Tureckem a Japonskem

Navzdory nadšení z losu si však Pumprla uvědomuje, že účastí Američanů v "české" skupině se snižuje šance na postup do osmifinále. "Znamená to, že budeme hrát s Turkama o postup. Ale samozřejmě nikde není dané, že porazíme tým z posledního koše Japonsko," uvedl.

"Z pohledu šancí na postup to dopadlo nejhůř, jak mohlo. Ale rozhodně to neznamená, že si tam teď pojedeme zahrát sranda zápas s Američany a podívat se na památky," prohlásil Pumprla. "To rozhodně ne, protože i tak je skupina nastavená, že postup není nemožný," dodal.

"Je to ale asi nejtěžší skupina, co jsme mohli dostat. Kdybychom dostali třeba áčko, kam šli Poláci, tak bychom mohli myslet na postup už dopředu i bez větší znalosti soupeřů," přidal Pumprla. "Nakonec to ale nedopadlo špatně a spousta z nás si splní dětské sny," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články