Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ptáčková se vrací do Hradce. Bude mít však koho trénovat?

Po roční ligové pauze povede Romana Ptáčková kromě české reprezentace opět basketbalistky z Hradce Králové. V nové sezoně ji však čeká velmi obměněný tým. Lvice opustily tři hlavní opory a dvě další o odchodu ještě přemýšlí. O návratu sedmapadesátileté trenérky informoval server iDNES.cz.

Romana Ptáčková v sezoně 2022/2023
zdroj: Hradecké lvice

Ptáčkovou před rokem nahradil Peter Bálint, aby se naplno mohla věnovat tréninku národního týmu. V závěru sezony ale slovenský kouč v klubu skončil a ligovou soutěž dokončily hradecké basketbalistky s manažerem Miroslavem Volejníkem na lavičce. Po semifinálové porážce s USK Praha skončily Východočešky čtvrté stejně jako loni.

Během předchozího působení Ptáčkové, která byla nejdéle sloužící trenérkou u jednoho týmu v ŽBL, skončil Hradec Králové v letech 2015, 2017, 2020 a 2021 v lize druhý. K tomu získal třikrát bronz.

V příští sezoně bude mít však Ptáčková k dispozici výrazně obměněný kádr. Kapitánka Klára Vojtíková a další dlouholetá opora Kristýna Čuperková ukončily kariéru. Reprezentační rozehrávačka Kateřina Zeithammerová naopak zamířila s cílem kariérního posunu do vicemistrovských Žabin.

"Líbí se mi bojovnost Žabin. Jde vidět jiná energie a že do toho jdou na sto procent. I fyzicky jsou jinak připravené. Je tu navíc daleko zkušenější konkurence," uvedla dvaadvacetiletá a jen 162 cm vysoká Zeithammerová.

Na odchodu je podle Volejníka také nejužitečnější hradecká hráčka uplynulé sezony Pamela Effangová a možná i juniorská reprezentantka Charlotte Velichová, která by chtěla na univerzitu do USA. Ptáčková tak přijde k zcela odlišnému týmu, než ze kterého před rokem odcházela.

Hradec již několik let spoléhá zejména na mladé české hráčky. Nadějnou vyhlídkou by tak měl být příchod Elišky Žílové z pražské Slavie či Terezy Králové z Trutnova. Posílit lvice by měla i jedna z nejlepších střelkyň uplynulého ligového ročníku Eliška Hálová ze Slovanky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články