Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Prostějov v derby účastníků Vyzývacího poháru zdolal Pardubice

Praha - Souboj dvou účastníků Vyzývacího poháru skončil ve 20. kole basketbalové ligy výhrou Prostějova. Úřadující vicemistr zdolal Pardubice na jejich palubovce 76:74 košem sedm vteřin před koncem. Oba celky tak mají na kontě tři porážky, Prostějov však odehrál o utkání méně a virtuálně se posunul na druhé místo tabulky.

Radost basketbalistů Pardubic
zdroj: ČT4

V Pardubicích se hrál vyrovnaný zápas, v němž bylo nejvyšší vedení o sedm bodů, a to když domácí tým v polovině utkání odskočil na 35:28. Prostějov však následující úsek vyhrál 15:4 a ze zápasu se stala přetahovaná o každý bod. Vše vyvrcholilo v poslední čtvrtině, kdy ani jeden z týmů nevedl o více než dva body. Pardubice mohly rozhodnout, ale rozehrávač Čarnecký přišel 10 vteřin před koncem o míč a Cadri-Nicholson vstřelil rozhodující koš. Spolu s Pandulou se stal se 14 body nejlepším střelcem Prostějova, Pardubicím nepomohlo ani 24 bodů Arnolda.

"Myslím, že pro diváky to bylo zajímavé utkání. Bylo vyrovnané, vyhrát mohl kdokoliv. My jsme bohužel udělali v závěru o jednu hrubou chybu více a ta rozhodla," řekl trenér Pardubic Jan Slowiak. Překvapení se zrodilo v Děčíně, kde domácí prohráli s Levicemi 74:80. Mohou tak přijít o čtvrté místo v tabulce na úkor Kolína, který má dva zápasy k dobru. Děčín doplatil na to, že nedokázal uhlídat levického střelce Granta, který si připsal 31 bodů, což je čtvrtý nejlepší výkon v sezoně. Levice ukončily desetizápasovou sérii porážek a vyhrály poprvé pod vedením trenéra Petera Bálinta, který na konci listopadu nahradil Františka Róna.

"To je poprvé, co nebudu gratulovat soupeři. Myslím, že jsme dnes odehráli nejlepší utkání za mého působení v Levicích. Bojovností a obrovským nasazením, také skvělým výkonem Keatona Granta v útoku, ale hlavně týmovým výkonem v obraně jsme si dnes to vítězství zasloužili. Po deseti prohrách v řadě už jsme byli na pokraji kolapsu a myslím, že tahle výhra tým povzbudí, a doufám, že ukáže potenciál, jaký v něm je," řekl Bálint.

Svitavy podle očekávání přehrály poslední Opavu 81:67. Zasloužil se o to zejména Miloš, který proměnil šest trojek a zápas zakončil na 20 bodech. Ostrava uštědřila Ústí nad Labem debakl 89:58. O vysoké výhře domácích rozhodla už první čtvrtina, kterou Ústí naprosto nezvládlo a prohrálo ji 5:36, tedy stejným rozdílem jako celý zápas. USK Praha dokonce ještě výrazněji porazil hostující Inter Bratislava (96:55). Vysokoškoláci vyhráli potřinácté v sezoně a mohou se dotáhnout na Děčín, který má odehrán o zápas více.,

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články