Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prostějov si na úvod sezony poradil s USK

Prostějov - Basketbalisté vicemistrovského Prostějova vstoupili do nové sezony NBL vydřenou domácí výhrou 79:70 nad USK Praha. Slovinský kouč hostů Mirzad Alilovič dlouho živil v dohrávce 1. kola naději na vítězný debut v české nejvyšší soutěži, nakonec ale jeho tým pošesté za sebou s Orly prohrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Prostějov - USK Praha

Ještě před začátkem zápasu byl ke stropu prostějovské haly slavnostně vyvěšen dres dlouholetého kapitána klubu Jaroslava Prášila, který před sezonou přestoupil po sedmi letech do Brna. Jeho bývalí spoluhráči pak rozehráli duel proti USK Praha velmi dobře a po koši Američana Tallyho vedli ve 12. minutě o deset bodů.

Pražané se ale ještě před hlavní přestávkou devítibodovou šňůrou vrátili do zápasu. Po změně stran se dokonce ujali poprvé v utkání vedení (55:54). V pokračování vyrovnaného souboje měli ještě několik šancí se do něj vrátit, ale o možnost překvapení se zejména v závěru připravili množstvím chyb. Podle technického zápisu se dopustili 21 ztrát míče proti pěti soupeřovým.

"Vyhráli jsme zaslouženě, ale musíme si uvědomit, že musíme hrát celých 40 minut. A právě USK je tým, který takto hraje, i když vysoko prohrává," řekl Tomáš Mrviš, se 17 body nejlepší střelec Hanáků a autor čtyř trojek. Nejlepším střelcem zápasu byl s 20 body Slovinec ve službách USK Matej Krušič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články