Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Prostějov se finančně stabilizoval a opět bude cílit na medaili

Prostějov - Basketbalovému klubu z Prostějova hrozil ještě před nedávnem krach a vymazání z ligové mapy. Jenže Orli opět dokázali roztáhnout křídla a připravují se na novou sezónu. Přitom uhájili své opory a dokonce získali i posily.

Basketbalisté Prostějova
zdroj: ČT sport

Prostějovu hrozil na přelomu roku krach a odstoupení z nejvyšší soutěže. Okleštěná, leč semknutá sestava následně dosáhla až na ligové finále. Do dalšího ročníku však už Hanáci vstoupí se zajištěným rozpočtem. "Sehnali jsme nového generálního partnera. Tým zůstal v sestavě, která uhrála druhé místo, takže musíme mít opět ambici získat některou z medailí," uvědomuje si předseda klubu Ivan Pospíšil.

Finanční stabilizace je znát, podařilo se udržet pivoty Kohouta se Štvrdlíkem, které doplní další kvalitní podkošový hráč Radek Nečas. Tomu v Nymburku skončila smlouva a brněnský rodák se vrátil do svého někdejšího působiště. "Nečekáme od něho ani tak body, jako spíše organizaci hry a kolektivní pojetí hry na obou stranách hřiště," vysvětluje trenér Prostějova Zbyněk Choleva.

Pro Nečase byli Orli jasnou volbou. "Prostějov je dlouhodobě na špici, kvalita tu je a i finančně se to tady stabilizovalo. A svou roli sehrálo i to, že to mám blízko domů do Brna," říká Nečas.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články