Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Prostějov po výhře nad Bonnem postoupil ve Vyzývacím poháru

Prostějov - Basketbalisté Prostějova porazili ve Vyzývacím poháru na domácí palubovce německý Telekom Baskets Bonn 86:63 a s předstihem si zajistili postup mezi nejlepších šestnáct týmů. Hanáci zcela dominovali druhému poločasu, v tom prvním se ještě oba týmy střídaly ve vedení. Domácí basketbalisté totiž vstoupili do zápasu nepřesvědčivě. Dopláceli na zbytečné ztráty míčů a byli nejistí v koncovce. Německý tým těžil z rychlých protiútoků a získal sedmibodový náskok. Z chvilkové krize vytáhl Prostějov prvním košem až ve 3. minutě Lawrence. Hanáci rychle získali sebevědomí, srovnali na 7:7, jenže vzápětí jim soupeř opět odskočil na rozdíl šesti bodů.

Trenérovi Hanáků Peteru Bálintovi pak vyšel tah se zařazením Veikalase místo Bohačíka. Lídr české ligy zpřesnil hru a v závěru první čtvrtiny šňůrou 14:2 získal vedení 22:16. Výkyvy ale provázely oba týmy i ve druhé čtvrtině. Slibný náskok domácí basketbalisté ztratili a měli dokonce čtyřbodové manko. Ani německý celek ale nevynikal přesností a chybami umožnil soupeři otočit výsledek. Slabinou Bonnu byly trestné hody, jejichž přesnost se dlouho pohybovala pouze na 20 procentech.

Ve druhém poločase už Prostějov svého protivníka přehrál kombinační přesností a jistějším zakončení. Vedle přesně střílejícího Veikalase měli hosté problémy s bráněním průniků dravého Lawrence do podkošového prostoru. Naopak domácí pivoti jen s obtížemi zastavovali 210 cm vysokého Ohlbrechta.
Prostějov si ale budoval náskok a německý tým se pokusil obrátit vývoj přechodem na zónovou obranu, kterou ale prostějovští basketbalisté rozebrali přesnými tříbodovými střelami Veikalase a Prášila.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Prostějov - Bonn
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články