Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Prostějov na úvod semifinále přehrál Pardubice 71:49

Prostějov – Basketbalisté Prostějova potvrdili v úvodním domácím utkání semifinále play-off roli favorita a Pardubice porazili přesvědčivě 71:49. Základ snadnému vítězství položili Hanáci už v první čtvrtině, kterou vyhráli 23:7. Hosté v první polovině zápasu zaznamenali jen 12 bodů.

"Do stavu 4:4 bylo vše v pořádku, pak přišla lavina, kdy my jsme byli ve všem pozdě," uvedl pardubický kouč Dušan Bohunický. "Určité změny přinesla změna sestavy, kdy jsme tam dostali mladé hráče a ten styl hry nebyl tak profesorský. Kluci začali jezdit a situace řešili jednoduše."

I třetí čtvrtinu však vyhráli Hanáci o šest bodů. "Druhý poločas začal podobně jako první, nic jsme nestíhali a Prostějov se prosazoval. V závěru hrála nižší sestava s jedním pivotem, to přineslo částečně úspěch," řekl Bohunický k poslední čtvrtině, kterou jeho tým vyhrál 24:14.

K vítězství Prostějova přispěl 18 body Kamil Švrdlík, v týmu hostů se dostal přes deset bodů jen Petr Bohačík (12). "Teď jde o to, udržet koncentraci do dalšího utkání. Pardubice jsou skvělý tým, dnes jim opory nezahrály, ale my se musíme soustředit na další utkání. Klíčová byla obrana, která pracovala precizně. Důkazem je, že jsme udrželi v poločase Pardubice na 12 bodech, což je úžasné číslo," pochvaloval si kouč druhého týmu základní části Zbyněk Choleva.

Prostějov - Pardubice 71:49 (23:7, 39:12, 57:25)

Nejvíce bodů: Švrdlík 18, Slezák 15, Pandula 10 - P. Bohačík 12, Nelson 9, Čarnecký 6. Rozhodčí: Vyklický, Matějek, Kurz. Fauly: 17:16. Trestné hody: 5/5 - 11/7. Trojky: 4:4.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články