Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Prostějov a Děčín vyhrály první basketbalová čtvrtfinále

Prostějov/Děčín - Basketbalisté Prostějova a Děčína dnes vyhráli své první čtvrtfinálové zápasy play off Národní basketbalové ligy (NBL). Prostějov zdolal Liberec o 31 bodů, Děčín si rovněž v domácím prostředí poradil s Ostravou 101:84. Zatímco prostějovští hráči si po celý zápas udržovali vedení, Děčín měl s Ostravou o poznání těžší úděl. Čtvrtfinálová série se hraje na tři vítězná utkání.

Utkání Děčín-Ostrava
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Prostějovští zahájili utkání třemi tříbodovými trefami, rychle vedli 11:2 a podobný náskok si udržovali v celém průběhu první čtvrtiny. Liberec poté zlepšil obranu a snížil až na 37:39. Domácí tým navíc přišel o Hanavana, který nejprve dostal technickou chybu a následně byl vyloučen do konce utkání.

Prostějovští sice chybovali ve střelbě zpod koše, ale v polovině střetnutí už znovu vedli výrazněji. Domácí Beechum zaznamenal 38 bodů, přestože strávil na palubovce jen necelých 30 minut. "Beechum dával i velmi obtížné střely. Pro domácí zařídil zásadní náskok a potom se přidali i další," konstatoval liberecký kouč Jan Slowiak.

Děčín zavelel k obratu až po poločase

Děčín měl s Ostravou těžší práci, hosté totiž ještě v poločase vedli. "Gratuluji domácím, ale určitě vyhráli po poločasové bouři v kabině. Do druhé půlky totiž vstoupil úplně jiný Děčín. Hrál mnohem agresivněji v obraně i v útoku. Naši hráči naopak nebyli už v druhé půlce tak agresivní a domácí toho využili, zejména Pavel Miloš," poznamenal ostravský kouč František Rón.

Trenér Děčína Pavel Budínský ocenil zvládnutý první krok v sérii. "Celkově to bylo výborné utkání, kdy hosté předváděli v první půlce výborný výkon, a to zejména v útoku. Zejména Mitchell nás zlobil a i ostatní hráli s velkou energií. My jsme s ní hráli také, ale bylo vidět, že spoléháme na týmový výkon, a to se nám hlavně v druhé půli povedlo," řekl Budínský.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články