Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pro úspěch uděláme vše, burcuje Burgrová, která "jezdí" Hradcem na všech autobusech

Hradec Králové – Je jednou z mála pamětnic v českém týmu, které zažily stříbrné domácí mistrovství světa v roce 2010. Ilona Burgrová by podobně velký úspěch zopakovala i na letošním evropském šampionátu, který se koná v Hradci Králové a Praze. Třiatřicetiletá opora národního týmu doufá, že k sukcesu Češkám pomůže i publikum, které bude motivovat i svou fotkou na autobusech.

Ilona Burgrová se svojí fotkou na autobusu v Hradci Králové
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Basketbalové fanoušky bude na evropský šampionát žen v Hradci Králové svážet autobus městské dopravy v barvách šampionátu a s nadživotní podobiznou právě české pivotky. Rodačka z Hradce doufá, že jí místní obyvatelé nezačnou mít brzy plné zuby, když její portrét uvidí několikrát denně. 

"Autobus je krásný, ale jsem trochu v rozpacích, protože jezdit si takhle po Hradci je docela unikum a mám trochu obavy, aby mě Hradečáci neměli brzy plné zuby," řekla Burgrová. "Většinu kamarádů a rodinu mám odsud z Hradce, takže už mi říkají, že jsem úplně všude, až je to otravné," uvedla jedna z klíčových českých hráček.

Věří však, že reklama zafunguje a fanoušci vytvoří týmu podobnou atmosféru jako při domácím mistrovství světa v roce 2010. "Byla jsem tu v restauraci u autobusové zastávky a opravdu skoro každý autobus má na sobě reklamu na šampionát. Takže doufám, že to všechny Hradečáky vtáhne. Schválně jsem tu přes víkend zůstala, abych atmosféru trochu nasála a poznala, jak místní lidi šampionát vnímají. Cítím, že je to tu pozitivně naladěno a že to pro nás bude obrovská podpora," prohlásila Burgrová.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Trenér basketbalistek Beneš o vyhlídkách na ME

"Doufám, že si to fanoušci přijdou užít stejně jako my. Když před sedmi roky šampionát začal, tak první zápasy ani nebyly vyprodané a gradovalo to až pak. Teď už máme trochu náskok, protože vyprodáno je," připomněla. Lidé však mohou dorazit i do fanzóny před zimní halou, kde se budou zápasy promítat na velkoplošných obrazovkách.

Příprava na šampionát už finišuje a v pátek turnaj vypukne. "Přípravu hodnotím kladně. Výsledky asi nebyly ideální, ale z herního pohledu cítím, že naše forma graduje. Skončit to může všelijak, ale uděláme vše pro to, abychom postoupily ze skupiny a dostaly se do čtvrtfinále," uvedla pivotka USK Praha. "Byla bych ráda, aby i ostatní holky zažily to, co my v roce 2010. Uděláme vše pro to, abychom udělaly úspěch," dodala.

Klíčové bude už úvodní utkání s Ukrajinou, které může hodně napovědět o českých šancích. "To je velice těžký soupeř na úvod. Ukrajinky velice rády střílejí z větší vzdálenosti. Nemají klasickou pivotku, která by si chtěla hrát pod košem, takže pro nás bude těžké odbránit, že si jejich pivoti po clonách odšlapávají na trojku," řekla Burgrová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články