Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Příprava se šťastným koncem, ale nepovedenou poslední čtvrtinou. Češky porazily před ME Slovensko

První z dvou závěrečných přípravných duelů před ME české basketbalistky zvládly. Před domácím publikem Češky porazily slovenské soupeřky 87:84. Český tým jasně vedl, v poslední čtvrtině se ale o vítězství nakonec ještě musel strachovat. 

Je nám líto, video expirovalo.
Baskebalistky porazily Slovenky

v zápase vedly až o 26 bodů, ale nakonec musely v dramatickém závěru hájit vítězství. Se stejným soupeřem se utkají ještě ve čtvrtek za zavřenými dveřmi. Do šampionátu v Tel Avivu vstoupí svěřenkyně trenérky Romany Ptáčkové ve čtvrtek 15. června proti Itálii, o den později nastoupí proti Belgii a v neděli 18. června proti domácímu Izraeli.

Pod výhru se podepsala 21 body nejlepší střelkyně zápasu Natálie Stoupalová, dvouciferný počet bodů daly za vítězky také Veronika Voráčková (18) a Petra Holešínská (15). Rozehrávačce Elišce Hamzové jen těsně unikl double double s devíti body a 11 asistencemi, ke kterým přidala i sedm doskoků.

"Nesmíme vůbec povolit. My jsme úplně vypnuly, přestaly jsme bránit a hrát svou hru. V útoku nám to taky přestalo padat, dělaly jsme jednoduché chyby a Slovenky měly balony, z kterých jednoduše skórovaly. Takové kiksy nemůžeme dělat. Na Evropě bychom byly tvrdě potrestány," řekla Stoupalová.

Český tým od začátku vykročil za pátou výhrou ze šesti přípravných duelů. Díky desetibodové šňůře rychle vedl 12:3 a po další dvanáctibodové dokonce 24:6. Po snížení soupeřek zakončila první čtvrtinu svou druhou trojkou Holešínská a upravila na 29:12. Stejně jako Voráčková stihla devět bodů.

Na startu druhé čtvrtiny zajistila kapitánka Renáta Březinová náskok už 19 bodů. Slovenky se ale i díky třem trojkám v rozmezí tří minut a 13 sekund přiblížily na 30:40. Další trojkou odpověděla Holešínská, na kterou navázala Voráčková a do poločasu Češky utekly soupeřkám na 50:32.

Po pauze dala už čtvrtou trojku Holešínská, a když Stoupalová proměnila dva trestné hody, bylo to už 64:39. Po parádní deváté asistenci Hamzové zajistila Voráčková náskok 26 bodů. Slovenky ale díky trojce s klaksonem Stelly Tarkovičové nakonec třetí čtvrtinu těsně vyhrály a zkorigovaly na 57:72.

Hostující celek ovládl pasáž na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny 12:2 a snížil na desetibodový rozdíl. Náskok českého týmu se stále ztenčoval a po slovenské devítibodové šňůře zakončené trojkou Páleníkové vedly domácí hráčky už jen 80:79. Hamzová jedním proměněným trestným hodem ze dvou a Stoupalová trojkou ale pojistily náskok na 84:79 a v závěru český tým náskok uhájil.

Česko – Slovensko 87:84 (29:12, 50:32, 72:57)

Sestava a body Česka: Stoupalová 21, Voráčková 18, Holešínská 15, Hamzová 9, Březinová 4 - Paurová 7, Čechová 6, G. Andělová 3, Sklenářová, Zeithammerová obě 2, Šípová, Vyoralová.

Nejvíce bodů Slovenska: Páleníková 17, Mištinová 14, Stašová 12.

Fauly: 22:19. Trestné hody: 24/22 - 19/15. Trojky: 9:11. Doskoky: 37:31.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články