Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Příprava na ME v podání basketbalistek: Čekají je i obhájkyně titulu Srbky

Praha - České basketbalistky se v rámci přípravy na domácí mistrovství Evropy utkají mimo jiné s obhájkyněmi titulu ze Srbska. Šampionky z roku 2015 a bronzové medailistky z olympijských her v Riu, jejichž tahounkou je hvězda pražského USK Sonja Petrovičová, vyzvou Češky na květnovém přípravném turnaji v Karlových Varech.

Sport
zdroj: ČT4

Vedle Srbek v neděli 28. května se svěřenkyně trenéra Ivana Beneše v Karlových Varech utkají dále také s Lotyšskem a Čínou, následovat budou přípravná dvojutkání se Slovenskem v Trutnově a Praze a s Chorvatskem v dějišti šampionátu v Hradci Králové, kdy 8. a 9. června půjde o generálku.

"Čekají nás velmi dobré týmy. Snažili jsme se to udělat tak, aby nám to trochu simulovalo soupeře na turnaji. Zdánlivě tam nepasuje Čína, ale se Srbskem trochu simuluje rychlý a agresivní španělský basket. Lotyšsko, Chorvatsko a Slovensko jsou zas trochu podobné Maďarsku a Ukrajině," řekl trenér Beneš.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky odehrají před ME sedm přípravných zápasů

"Srbsko je jeden z nejlepších týmů Evropy. My si tak hned v úvodu přípravy ověříme, jak na tom jsme," řekla reprezentantka Tereza Vyoralová. "Ve Varech je navíc hala prostorově podobná té v Hradci, kde budeme hrát na šampionátu, takže to pro nás bude dobrá prověrka. Navíc Srbsko, Čína i Lotyšsko se s tím nemazlí, takže nás to dobře připraví," dodala pivotka Alena Hanušová.

České reprezentantky se sejdou poprvé 8. května na rekondičním soustředění v Lázních Bělohrad. Následovat bude další týdenní blok v Trutnově a herní příprava začne gradovat tradičním mezinárodním turnajem v Karlových Varech.

Sport
zdroj: ČT4

Ten se koná ve stejné době, kdy v lázeňském městě bude probíhat také kvalifikace volejbalistů na mistrovství světa, fanoušci tak budou moci navštěvovat obě akce. Organizátoři se totiž domluvili na spolupráci a sto permanentek na volejbalovou kvalifikaci bude platit na basketbal a obráceně.

Následovat bude další soustředění v Trutnově, odkud se pak hráčky přesunou do nedalekého Hradce Králové, kde už bude probíhat závěrečné ladění formy na šampionát. Na něm se Češky utkají s Maďarskem, Ukrajinou a Španělskem. Vítěz základní skupiny postoupí přímo do čtvrtfinále, družstva na 2. a 3. místě se křížem s druhou skupinou utkají o postup do play-off, které se koná v pražské O2 areně.

Program přípravných zápasů ženské basketbalové reprezentace ČR před ME:

26. května: ČR - Lotyšsko (17:45, Karlovy Vary, KV Arena)
27. května: ČR - Čína (15:30, Karlovy Vary, KV Arena)
28. května: ČR - Srbsko (17:45, Karlovy Vary, KV Arena)
2. června: ČR - Slovensko (18:00, Trutnov)
3. června: ČR - Slovensko (14:00, Praha, Královka)
8. června: ČR - Chorvatsko (18:00, Hradec Králové, Fortuna arena)
9. června: ČR - Chorvatsko (18:00, Hradec Králové, Fortuna arena)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články