Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Příprava jako za Klapzuby a splněný klukovský sen. Vyčítal bych si, kdybychom to neudělali, řekl Trojan

Zápas NBL mezi Opavou a Pískem zpestřil nástup herce Ivana Trojana v dresu Opavy. Ten nakonec odehrál přes devadesát vteřin a stihl posbírat čtyři body z trestných hodů. Byl to pro něj obrovský zážitek, který přijal s velkou pokorou. Celý zápas pomohl vybrat peníze na charitu. Částka 250 000 Kč pro pacienty s cystickou fibrózou je podle něj fantastická, uvedl v pořadu Time Out na ČT Sport. 

Ivan Trojan
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

"Pro mě to byl obrovský zážitek. Přijímám to s velkou pokorou. Chápu, že by s tím někdo mohl mít problém. Ale vyčítal bych si, kdybychom to neudělali. Jeden z hlavních cílů bylo si splnit klukovský sen, pak jsme na to začali napojovat charitu. Pak si o to marketing řekl sám a přesah, jaký to má, to získalo samo," popsal své pocity ze zápasu. Velkou pozornost, kterou jeho vystoupení přilákalo, dokazovalo, že se hrálo před vyprodaným hledištěm.

"Asi před rokem se mě Petr Čudek zeptal, co by mohlo překonat, že jsem nastoupil za Bohemku. Já jsem mu řekl: 'Asi kdybych nastoupil za Opavu.' Tomu jsme se zasmáli, nicméně v našich hlavách a srdcích to postupně zrálo. Petr to znovu otevřel před třemi měsíci, začali jsme o tom spekulovat a řekli jsme si, že do toho jdeme," přiblížil Ivan Trojan cestu k uskutečnění svého debutu v profesionálním basketbale.

Je nám líto, video expirovalo.
Herec Ivan Trojan o svém debutu v basketbalové NBL

"Trénovat jsem chodil u nás v Praze na Cibulkách do squash parku do malé tělocvičny. Majitel Petr Sýkora mi na stěnu přidělal obroučku. Bylo to jak za Klapzuby," přirovnal předzápasovu přípravu.

K týmu Opavy se připojil v tréninku nadvakrát. "Poprvé mě Petr do týmu moc nepustil, trénoval jsem spíše individuálně. Podruhé už jsem měl dvoufázové tréninky po tři dny. Snažil jsem se k tomu přistoupit poctivě, aby to bylo poctivé vůči Písku i soutěži."

Přípravu dokázal v utkání proměnit ve čtyři body z trestných hodů, a přispěl tak ke konečnému vítězství opavských basketbalistů 105:94.

"Nikdy jsem nebyl velký střelec, ale hlavně rozehrávač. Trénoval jsem, fakt jsem byl poctivý, myslím, že to je i trochu odměna za to. A zároveň odpověď na názory, že tam nemám, co dělat. Což je dost možná pravda, já to nezastírám. Chápu názor té druhé skupiny, která to bere, že to byl hlavně marketingový tah. Ale tak to nebylo, bylo to hlavně o velkém přátelství."

Ivan Trojan:

"Miluju basketbal a jsem ochotný, pokud mě někdo osloví ze svazu, tak rád pomůžu. Myslím si, že jsme basketbalu spíše pomohli."

Na palubovce nakonec strávil jen několik desítek vteřin. "Za to můžou Písečtí, kdyby hráli hůř, tak bych hrál déle. To je zásluha druhého týmu. Já jsem si pouštěl jejich zápasy dopředu, abych se seznámil, s kým mám tu čest. U nich i to, že se vede o třicet bodů, nic neznamená," ocenil druhý tým. 

"Myslím, že to, že se to dostalo i do světa, o něčem svědčí. Na charitu se vybralo. Písečtí mi dali dres, který jsem podepsal. Dnes se ke mně doneslo, že se vydražil za 102 000 Kč. Takže když se k tomu přidají dva dresy, co se vydražily v Opavě, ještě s příspěvkem Opavy, tak to je 250 000 Kč, což pro nemocné s cystickou fibrózou je něco fantastického," popsal i charitativní cíl, který měla celá akce. Ta podpořila Klub cystické fibrózy, jejímž ambasadorem je právě Ivan Trojan.  

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články