Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Přeruší Děčín zlatou nymburskou sérii? Šance je vždycky, říká pivot Landa

Takže jako vždycky? Finále NBL a na konci oslava nymburského titulu? V pátek vykročí favorit za ziskem šestnáctého titulu za sebou. Jejich soupeřem ve finálové sérii hrané na tři vítězné zápasy bude počtvrté za posledních pět let Děčín. Cokoli jiného než hladké vítězství Středočechů by bylo velkým překvapením. Ovšem Severočeši zbraně neskládají. Přímý přenos vysílá web ctsport.cz od 17:55.

Petr Benda z Nymburku
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Tým trenéra Orena Amiela v nejvyšší soutěži neprohrál už 55 zápasů a blíží se vlastnímu rekordu z let 2013 až 2014, kdy vyhrál 59 utkání v řadě. Navíc podruhé v klubové historii může zakončit ligu bez jediné porážky, což se mu zatím povedlo pouze v roce 2014.

Ve hře bude i rekordní dvanáctý titul pro pivota Petra Bendu. Ten se zatím dělí o ligové maximum s bývalým spoluhráčem a současným funkcionářem Nymburka Ladislavem Sokolovským. Absolutní český rekord patří s 15 tituly Evě Vítečkové.

"Já to budu sumarizovat, asi až jednou skončím s profesionálním basketbalem. Pak si to možná uvědomím. V současné době to spíše beru tak, že máme titul za cíl jako klub. Je to týmový sport a bez spoluhráčů bych nikdy tolik titulů nezískal," uvedl Benda.

Je nám líto, video expirovalo.
Děčín porazil v šestém semifinále Svitavy

Zatímco Nymburk prochází sezonou hladce, postup Děčína do finále byl o poznání komplikovanější. V základní části byl sice třetí, pak ale série deseti porážek připravila po 15 letech o místo trenéra Pavla Budínského, kterého nahradil Tomáš Grepl.

Pod jeho vedením Děčín vyhrál tři z posledních čtyř utkání nadstavbové části a v play-off si poradil s Opavou 4:3 na zápasy a v semifinále vyřadil 4:2 Svitavy. "Účast Děčína ve finále je mírné překvapení. Měl nepovedené období, měnil trenéra, ale nakonec se vyšvihl. Před dvěma měsíci by to nikdo neřekl. Ale kdo je viděl hrát v play-off, tak zas tak překvapený není," uvedl nymburský kapitán Pavel Pumprla.

Děčín vstoupí do finále jako jasný outsider, protože nad Nymburkem už sedm let a 27 zápasů nedokázal zvítězit. Pivot Robert Landa však věří ve vítězství. "Vždycky je šance. S Nymburkem je to 1:5? Nebo 1:20? Doma je pravděpodobnost vítězství větší. Vždycky je tu ale naděje, že právě dnešní utkání bude to, ve kterém zvítězíme," uvedl.

Po pátečním utkání bude finále pokračovat v neděli v Děčíně, a pokud Nymburk udrží dosavadní neporazitelnost, bude moci slavit titul v úterý před vlastními fanoušky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články