Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Premiérovými vítězi juniorské NBA se stali písečtí Grizzlies

Písek - Úvodní ročník juniorské NBA ovládli v České republice hráči základní školy Josefa Kajetána Tyla z Písku. V soutěži pro žáky od první do páté třídy působili jako Memphis Grizzlies. Ve finále porazili Milwaukee Bucks z Litomyšle 83:42.

Je nám líto, video expirovalo.
Welsch: Memphis měl nejdominantnějšího, vyhrál zaslouženě

Po dva měsíce bojovalo třicet základních škol z celé České republiky v dresech týmů z americké NBA o vítězství v premiérovém ročníku soutěže. Finálový den sledovaly v hale Královka stovky fanoušků, mezi kterými nechyběla ani vicemistryně světa Eva Vítečková. "Hrozně mě překvapila atmosféra, připadala jsem si tady jako na Eurolize," řekla k divácké kulise.

Ve finále zvítězili Memphis Grizzlies z Písku nad týmem Litomyšle. "Užil jsem si to skvěle, měli jsme super atmosféru, fanoušci i rodiče nám fandili a my dobře hráli," řekl hráč Grizzlies Josef Svoboda.

"Memphis měl ve svých řadách asi nejdominantnějšího hráče, takže to vítězství bylo zasloužené," uznal bývalý hráč NBA a ambasador soutěže Jiří Welsch.

Vítězové získali po vzoru NBA prsteny pro šampiony. Soutěž chtěla přilákat děti k basketbalu pomocí identifikace se zámořskými týmy, což se povedlo. "Pro mě předtím Memphis vůbec neexistoval, ani žádného hráče jsem tam neznal. Pak jsem se o ně ale začal trochu zajímat a teď je to můj nejoblíbenější tým" řekl kapitán Grizzlies Prokop Vovesný.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články