Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Překvapivé vítězné loučení. Opava vyhrála v Lize mistrů nad Bonnem

Nelichotivý rekord Ligy mistrů 13 porážek v řadě visel ve vzduchu. Opavští basketbalisté však pět sekund před koncem utkání proti Bonnu rozhodli o výhře 73:71 a po dvanácti prohrách za sebou v soutěži podruhé vyhráli.

Utkání Opava - Bonn
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Se situací, že ani jednomu z týmů už o nic nešlo, se lépe vyrovnala Opava. Od začátku měla navrch a první čtvrtinu vyhrála 22:21, když spoustu dalších šancí ještě zahodila. Domácí navíc oproti předchozím zápasům zlepšili i doskok a o poločase vedli především díky 17 bodům Václava Bujnocha o sedm bodů.

Po přestávce však německý favorit výrazně přidal, a dokonce se na chvíli dostal i do vedení. Opavští se ale ještě ve třetí čtvrtině probrali a dokázali si vypracovat tříbodový náskok. V závěrečném dějství o něj ale přišli a v jednu chvíli na Bonn ztráceli až šest bodů.

Slezané se ale nakonec přesto radovali z vítězství. Pět sekund před koncem vystihl rozehrávku soupeře Rostislav Dragoun, byl faulován a dvěma proměněnými šestkami rozhodl. Opava si tak týden po rekordním debaklu o 59 bodů s prvním celkem tabulky Tenerife připsala druhý úspěch ve skupině po výhře nad Nanterre z úvodního kola.

Opava, která měla už před zápasem jistotu poslední příčky, zatímco Bonn se mohl připravovat na přesun do EuroCupu, navíc vítězstvím odvrátila další nelichotivé maximum v soutěži. Porážkou by totiž slezský celek vyrovnal rekord Radomi, která v Lize mistrů prohrála třináct utkání za sebou.

Opava - Bonn 73:71 (22:21, 41:34, 56:53)

Nejvíce bodů: Bujnoch 20, Kouřil 15, Švandrlík, Štěpánek oba 9 - Subotič 15, Reischel 12, Webb 11, Hanlan, Mayo oba 9. Fauly: 16:20. Trestné hody: 15/8 - 15/9. Trojky: 13:10. Doskoky: 39:39.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články