Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Překvapení ročníku Charlotte si podruhé v historii zahraje play-off

New York - Basketbalisté Charlotte, jejichž majitelem je slavný Michael Jordan, si podruhé v klubové historii zahrají play-off NBA. Bobcats si zajistili postup do vyřazovacích bojů pět zápasů před koncem základní části díky sobotnímu vítězství 96:94 v prodloužení v Clevelandu.

Hráči Charlotte
zdroj: AP autor: Chuck Burton

Charlotte, jež vstoupilo do NBA před deseti lety, dosud hrálo play-off pouze v roce 2010. V minulé sezoně byli přitom Bobcats druhým nejhorším týmem soutěže a v předminulém zkráceném ročníku dokonce obsadili poslední místo. "Slovy se to nedá popsat. V předchozích sezonách jsme byli nejhorší, takže to, že jsme se dostali až sem, je jako den a noc," radoval se Kemba Walker.

V Clevelandu byl nejlepším střelcem Rysů Al Jefferson. Připsal si 24 bodů včetně dvou trestných hodů 2,3 sekundy před koncem prodloužení, jimiž stanovil konečné skóre. Domácím Cavaliers nebylo nic platných ani 44 bodů Kyrieho Irvinga a jejich šance na postup jsou už minimální. (VIDEO)

Výsledky sobotních zápasů NBA:

Cleveland - Charlotte 94:96 po prodloužení, Detroit - Boston 115:111, Milwaukee - Toronto 98:102, Orlando - Minnesota 100:92, Philadelphia - Brooklyn 101:105, Washington - Chicago 78:96.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články