Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Pražský turnaj 3x3 World Tour ovládla Riga

Titul si z pražského turnaje FIBA 3x3 World Tour veze Riga. Lotyšský celek si ve finále poradil s americkým Princetonem, který porazil 21:12.  Český zástupce Humpolec při své letošní premiéře v seriálu skončil stejně jako loni ve čtvrtfinále. S Princetonem prohrál 18:21 až po prodloužení a celkově obsadil osmé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Humpolec na pražském turnaji 3x3 World Tour vypadl s Princetonem

Češi hned v sobotním úvodu narazili na Václavském náměstí na nejlepší současný tým z Nového Sadu. Na trojnásobného vítěze seriálu, který vyhrál dva ze čtyř letošních turnajů, nestačili a se Srby prohráli ještě před desetiminutovým limitem 9:21. Postup ze skupiny jim zajistila výhra nad litevským Ventspilsem 15:11.

Ve čtvrtfinále pak svedli vyrovnanou bitvu s Princetonem, v jehož barvách vynikal bývalý hráč NBA Robbie Hummel. Po většinu zápasu Češi vedli, v jedné chvíli až rozdílem pěti bodů, ale Američané v závěru strhli vedení na svou stranu. Těsně před koncem Humpolec vyrovnal a vynutil si prodloužení, v něm už ale vyšel střelecky naprázdno a vzhledem k nejmenšímu počtu košů mezi poraženými čtvrtfinalisty obsadil osmé místo.

"Byla to naše osmá World Tour a vždycky jsme skončili ve čtvrtfinále. Zase jsme tu poslední metu nepřeskočili. Už dvakrát jsme byli takhle blízko. Zápas jsme měli ve svých rukou a bohužel jsme ho nedotáhli do konce," litoval Ondřej Dygrýn, který odehrál turnaj s karbonovou maskou kvůli zranění na obličeji.

V souboji dvou nejlepších týmů minulého ročníku zdolala Riga ve čtvrtfinále Novi Sad 19:18 a nakonec vyhrála celý turnaj. Ve finále Lotyši oplatili Princetonu porážku ze skupiny, na výhru 21:12 jim stačilo sedm a půl minuty. Karlis Lasmanis z vítězného týmu byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články