Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Posun ze dna konference. Washington zaskočil Phoenix a už není na Východě poslední

Další vlna zápasů NBA přinesla překvapení. Trápící se Washington překvapivě porazil dosud třetí nejlepší tým soutěže Phoenix 128:107. Pro klub z hlavního města USA šlo o třetí výhru v sezoně, díky níž se odlepil ze dna tabulky Východní konference. 

Utkání Washington - Phoenix
zdroj: ČTK/AP autor: Nick Wass

Washington postrádal zraněného Russella Westbrooka, ale Bradley Beal potvrdil svou dobrou formu. Nejlepší střelec sezony zaznamenal 34 bodů, osm doskoků a devět asistencí a měl hlavní podíl na tom, že už ve druhé čtvrtině vedli Wizards o 32 bodů. Phoenixu především zastavili jeho střelbu za tři body, odkud Suns měli úspěšnost jen patnáct procent.

"Poprvé v sezoně jsme pořádně bránili. Dnes jsme odvedli v obraně opravdu dobrou práci," těšilo Beala, který si nedávno postěžoval, že Wizards by neubránili ani zaparkované auto.

Zatímco Washington se své třetí výhry v sezoně dočkal, Toronto si ji nechalo podruhé za sebou utéct o jediný bod. Proti Portlandu přitom Raptors vedli v podstatě celý zápas, nejvíce o 17 bodů. Ještě devět minut před koncem to bylo o čtrnáct bodů. Blazers ovšem znovu ukázali, že nejsou týmem, který by se vzdával, a šňůrou 17:3 se ujali vedení 110:106.

Toronto se ještě zmátořilo a trojkou Chrise Bouchera a smečí Pascala Siakama se 54 vteřin před koncem opět ujalo vedení, jenže CJ McCollum deset vteřin před koncem rozhodl o výhře Portlandu, k níž přispěl třiceti body. Velkou zásluhu na vítězství měl i veterán Carmelo Anthony, který v poslední čtvrtině dal třináct ze svých 20 bodů.

V koncovce zvítězilo také Sacramento, přestože podobně jako Toronto v poslední čtvrtině přišlo o dvouciferné vedení nad Indianou. Pacers toho ale na rozdíl od Portlandu nedokázali využít a dovolili Sacramentu v posledních dvou minutách šňůru 11:2, která rozhodla o triumfu Kings 127:122.

Úřadující nejužitečnější hráč soutěže Janis Antetokounmpo se vrátil po jednozápasové pauze zaviněné bolestmi zad a 22 body pomohl Milwaukee k výhře 121:99 nad Orlandem. Čtvrtou výhru za sebou si připsali Charlotte Hornets, když přehráli New York 109:88. Gordon Hayward k tomu přispěl 34 body.

Výsledky NBA:

Atlanta - Philadelphia 112:94, Charlotte - New York 109:88, Cleveland - Memphis 91:101, Orlando - Milwaukee 99:121, Portland - Toronto 112:111, Sacramento - Indiana 127:122, Washington - Phoenix 128:107.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články