Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Posledních šest minut rozhodlo. Nymburk slaví první výhru v Lize mistrů

Po třech předešlých porážkách přišla v Lize mistrů konečně sladká výhra. Ale nerodila se lehce. Basketbalisté Nymburku doma porazili Antverpy 82:74. Český mistr vedl většinu zápasu, několikrát soupeři odskočil, ale utkání ve svůj prospěch zlomil až v posledních šesti minutách.

Tomáš Vyoral z Nymburka
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"Konečně to vyšlo. Kdyby se to nepovedlo dnes, tak už by to bylo špatné. Hráli jsme doma a proti týmu, který bychom měli porazit. Sice to bylo udřené, ale zvládli jsme to a jsme rádi, že jsme se vrátili do boje o postup," řekl Vojtěch Hruban, s 19 body nejlepší střelec zápasu. "Říkali jsme si, že to bude klíčový zápas, šli jsme do toho naplno, vylepšili jsme obranu a podle toho to dopadlo," přidal rozehrávač Tomáš Vyoral.

Nymburk šel do utkání s vědomím, že už nutně potřebuje vyhrát. Oproti předchozím zápasům výrazně zlepšil obranu. V úvodu sice zlobil hostující Victor Sanders, ale na přelomu první a druhé čtvrtiny dal dvě trojky Tomáš Vyoral a Nymburk odskočil na sedm bodů.

Mladý belgický celek se ale nenechal zlomit a šňůrou 8:0 se ujal vedení. Pak se ale chytl Vojtěch Hruban a osmi body v řadě opět zařídil nymburské vedení až o jedenáct bodů.

Ani to ale na Antverpy nestačilo. Hosté potvrzovali, že patří k nejlépe střílejícím týmům z dálky a ve čtvrté čtvrtině se ujali vedení. V klíčovou chvíli šest minut před koncem ale zvedl prapor do té doby ne tolik viditelný Jaromír Bohačík, který dal osm bodů po sobě a zařídil tak rozhodující náskok. V tu chvíli byla na hřišti kompletně česká sestava.

Definitivní tečku za výhrou udělal 44 sekund před koncem Hruban trojkou na 80:71. Potvrdil tak 19 body roli nejlepšího střelce týmu. Kromě něj sehrál důležitou roli Vyoral, který v předchozích třech zápasech dal dohromady čtyři body. Dnes však byl druhým nejlepším střelcem týmu se 14 body a byl rozhodujícím faktorem z lavičky.

"Tomáš trefil super střely. Dnes jsme moc chtěli vyhrát, dobře jsme se na to připravili. Jen máme problém zápas zlomit. Na tom je třeba zapracovat. Zatím jsme se s obranou potýkali, ale dnes byla lepší. Takže se snad blýská na lepší časy," dodal Bohačík.

Pardubice prohrály v Evropském poháru o 34 bodů

Basketbalisté Pardubic na tom jsou v Evropském poháru FIBA ještě o něco hůře než Nymburk. Východočeši stále čekají na první vítězství. Ve 3. kole jasně prohráli 77:111 na hřišti izraelského celku Nes Cijona a k postupu jim tak zřejmě nebude stačit, ani když vyhrají všechny tři zbylé zápasy.

V první čtvrtině ještě Pardubice držely s domácími krok a vedly 19:13. Pak ale soupeři dovolily šňůru 12:0, čímž se domácí chytli a dostali se ve druhé čtvrtině do vedení o 14 bodů. Ve druhé půli už Nes Cijona dominovala a snadno získala druhou výhru do tabulky. Východočechům nepomohlo ani 27 bodů Dwaynea Benjamina, který tak dal více bodů než v předchozích dvou duelech dohromady (24).

Nymburk - Antverpy 82:74 (21:17, 43:37, 64:62)

Nejvíce bodů: Hruban 19, Vyoral 14, Wright 13, Bohačík a Lawrence po 10 - Lee 16, Kalindski 11, Vanwijn a Sanders po 10. Fauly: 18:25. Trestné hody: 29/17 - 20/12. Trojky: 9:10. Doskoky: 38:39.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články