Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Poslední postupující do Final Four je Panathinaikos

Praha - Panathinaikos Athény porazil Maccabi Electra Tel Aviv v repríze loňského finále Final Four a slaví postup mezi čtyři nejlepší. Vítězství se nerodilo lehce, Řekové nakonec vyhráli po vyhroceném závěru o pouhý bod 86:85 a celkově 3:2 na zápasy. Již dříve o svém postupu do závěrečných bojů rozhodly týmy CSKA Moskva, Olympiacos Pyraeus a FC Barcelona Regal.

Basketbalová Euroliga
zdroj: EPA autor: Carlo Ferraro

Za postup mohl šestinásobný euroligový šampion děkovat zejména rozehrávači Dimitrisi Diamantidisovi. V nejlepším zápase kariéry proměnil pět trestných hodů v posledních sekundách, zastavil poslední akci Maccabi v dramatickém závěru a dohromady nasbíral 25 bodů. V aténské hale mu aplaudovalo 18 700 bouřících diváků.

"Fanoušci nám hrozně moc pomohli. A také hráči do toho dali všechno, od prvního až do posledního," ocenil srbský kouč vítězů Željko Obradovič. "Je to poprvé, kdy se nám podařilo postoupit do Final Four rok poté, co jsme získali titul," ocenil.

Panathinaikos vyhrál Evropskou ligu také v letech 1996, 2000, 2002, 2007 a 2009. V semifinále se 11. května utká s CSKA Moskva, druhou dvojici tvoří jiný řecký tým Olympiakos Pireus a Barcelona. Finálový duel se v Istanbulu uskuteční o dva dny později.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články