Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Poslední mohykán v NBA. Bez prohry zůstává již jen Golden State

New York – Jediným týmem, který v NBA ještě neokusil hořkost porážky, zůstává Golden State. Warriors v souboji dvou stoprocentních týmů zdolali Houston na jeho palubovce 98:87. Hlavní měrou se o vítězství zasloužil Stephen Curry, jenž nasázel 34 bodů. Dosud rovněž bezchybný Memphis prohrál v Milwaukee 93:92.

Stephen Curry z Golden State
zdroj: ČTK/AP autor: Don Ryan

Houston se musel obejít bez základní podkošové dvojice Dwight Howard, Terrence Jones a na sílu Golden State pod košem nestačil. Warriors vyhráli na body ve vymezeném území 56:32 a Andrew Bogut kraloval pod oběma koši s 18 doskoky. Hvězdný rozehrávač Curry nasázel šest trojek a celkem dosáhl na 34 bodů a 10 doskoků. Houston vedl James Harden s 22 body. Rockets ještě v poločase vedli o osm bodů, ale ve třetí čtvrtině vůbec nestačili.

Warriors mají bilanci 5:0 teprve potřetí v klubové historii a poprvé po dvaceti letech. V sezoně 1994/95 ale nakonec ligu dohráli s bilancí 26 výher a 56 porážek. (VIDEO)

Memphis podlehl v Milwaukee v koncovce o jeden bod. Brandon Knight dal sekundu před koncem koš s faulem, proměnil i trestný hod a Bucks jako první trochu nečekaně zdolali Memphis. Grizzlies hráli den předtím těžký zápas v Oklahomě, přesto po většinu utkání mírně vedli, ale v závěru proměnil Mike Conley za stavu 91:90 pouze jeden trestný hod a dal šanci na vítězný koš Knightovi. Courtney Lee v úplném závěru s pokusem rozhodnout neuspěl. Vítěze dotáhl k obratu Jannis Antetokunmpo, který 12 ze svých 18 bodů dal v poslední čtvrtině. Memphisu nepomohlo 22 bodů a 14 doskoků Zacha Randolpha. (VIDEO)

Anthony Davis dal šest sekund před koncem koš po nájezdu a New Orleans ustálo velký pokus obhájců titulu ze San Antonia o obrat a zvítězilo 100:99. Pelicans vedli prakticky celý zápas, jenže dvanáct sekund před koncem domácí Spurs dokonali šňůru 15:4 a šli po trestných hodech Dannyho Greena do vedení 99:98. Mladík Davis ale v koncovce korunoval svých 27 bodů a 11 doskoků vítězným košem, Pelicans pak přežili střely Spurs v úplném závěru. Tony Parker dal za poražené 28 bodů. (VIDEO)

V souboji bez hvězdných rozehrávačů zdolal Boston basketbalisty Chicaga 106:101. Hosté bez Rajona Ronda předvedli týmový výkon, byli lepší na doskoku a v koncovce si trestnými hody pohlídali pokus o obrat. Bulls, kterým chyběl znovu Derrick Rose, hráli čtvrtý zápas v pěti dnech a chyběla jim energie na zvrat. Záskok za Ronda v základní pětce vítězů Evan Turner nastřílel 18 bodů a Roseův náhradník Aaron Brooks táhl Bulls s 26 body, když 19 z nich nasázel v poslední čtvrtině při pokusu o obrat. (VIDEO)

Chris Paul
zdroj: AP autor: Michael Conroy

Los Angeles Clippers po nejlepším výkonu v sezoně přehráli Portland 106:102. Největší hvězda Clippers pod košem Blake Griffin odehrál zápas i s nemocí a jako by v první půli nakazil celý tým. Domácí hráli bez energie, dostali 62 bodů a vypadalo to na další porážku. Před poslední čtvrtinou však srovnali skóre a v závěru jim pomohl k vítězství Chris Paul. (VIDEO)

Miami táhlo hvězdné duo Bosh, Wade

Indiana hrála s Washingtonem před třemi dny prodloužení a sobotní odveta také dlouho směřovala podobným směrem, ale Pacers v koncovce odešla střelba a prohráli 90:97. John Wall nastřílel 18 bodů a Nene přidal 17 a výrazně pomohl Wizards k skvělému vstupu do utkání. Ti vyhráli první čtvrtinu 32:14 a celý zbytek zápasu byl pokusem domácích o velký zvrat. Solomon Hill si v dresu Indiany vylepšil osobní rekord na 28 bodů a pomohl osm minut před koncem snížit na 78:81, ale blíže se Pacers už nedostali. (VIDEO)

Carmelo Anthony nastřílel 14 ze svých 20 bodů v první čtvrtině a New York Knicks vedli v poločase v Atlantě o 13 bodů. Jenže pak začal sázet jeden koš za druhým Kyle Korver a před poslední čtvrtinou už vedli Hawks. V posledních minutách předvedla Atlanta šňůru 7:0 a závěr si pohlídala. New York prohrál počtvrté za sebou. Za vítěze dal Korver 27 bodů a Jeff Teague přidal 19. (VIDEO)

Miami prohospodařilo téměř celý dvacetibodový náskok proti Minnesotě, ale na vyrovnanou koncovku nedošlo a hráči Heat zvítězili 102:92. Dwyane Wade s Chrisem Boshem dali dohromady 49 bodů a měli v rukou poslední minuty, kdy se postarali o závěrečných 12 bodů Heat. Timberwolves prohráli podruhé ve dvou dnech. Navíc budou po zranění kotníku zřejmě dlouho postrádat Rickyho Rubia. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Atlanta - New York 103:96, Chicago - Boston 101:106, Houston - Golden State 87:98, Indiana - Washington 90:97, LA Clippers - Portland 106:102, Miami - Minnesota 102:92, Milwaukee - Memphis 93:92, San Antonio - New Orleans 99:100.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články