Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Posadili jsme soupeře na koně. Je to škoda, hodnotí Svitek

Trenér českých basketbalistek Štefan Svitek nebyl s výkonem svých svěřeňkyň v utkání s Černou Horou vůbec spokojený. Mrzel ho špatný začátek zápasu, ve kterém si Češky nechaly soupeřky utéct na velký rozdíl, který už nedohnaly, a také fakt, že nepostup znehodnotil předchozí dobré výkony basketbalistek proti Francii a Švédsku. 

Trenér českých basketbalistek Štefan Svitek
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/JOHANNA LUNDBERG,via www autor: Johanna Lundberg

"Dnešní zápas jsme odehráli tak, jak jsme ho odehráli. Není to jen o koncovce. Vůbec jsme se nedostali do zápasu a rychle jsme prohrávali 0:11. Posadili jsme soupeře na koně, dostal se do rytmu, prosazoval se zpod koše a dával i trojky a nájezdy," řekl Svitek.

Prohra o 13 bodů navíc pro český tým znamenala vyřazení. Kdyby Češky udržely rozdíl nejvýš 11 bodů, mohly projít do osmifinále v případě večerního vítězství Francie nad Švédskem. Takhle je ale už teď jasné, že při rovnosti bodů s Černou Horou a Švédskem je na poslední místo v tabulce odsune nejhorší skóre ze vzájemných zápasů.

"Dnes hodnotit nic nebudu," prohlásil Svitek. "Je ale škoda, že potom, co jsme trápili velkého favorita Francii a porazili jsme Švédsko, jsme hráli tak jako dnes," přidal slovenský kouč, který se pokusil stejně jako v duelu se Švédskem o přestávce soupeře zaskočit změnou hry, ale tentokrát to nezafungovalo.

"Obrana byla po pauze lepší, ale nedokázali jsme soupeře přibrzdit a tři jejich hráčky měly okolo dvaceti bodů, jedna z nich dokonce přes dvacet," uvedl Svitek. "My jsme naopak neproměnili zpod koše pět šest jasných pozic. To je deset dvanáct bodů, které soupeř nezahodil. A kdybychom je připočítali, tak je to vyrovnaný zápas," dodal.

Přestože se české hráčky trápily, tak se dokázaly několikrát přiblížit k soupeřkám na takový bodový rozdíl, který by jim mohl stačit k postupu. Nikdy ho však nedokázaly udržet. "Podařilo se nám to dvakrát třikrát. Ale za minutu už to bylo zase o jedenáct a to byla naše chyba. Nevím, proč to nešlo. Byly tam fatální chyby, a to na psychice nepřidá," prohlásil Svitek.

Je nám líto, video expirovalo.
Svitek: Zpod koše jsme nedali pět šest jasných pozic. Tohle soupeř nezahodil
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články