Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Portland nevyužil mečbol, k postupu se přiblížili Spurs a Raptors

New York – První možnost na postup do druhého kola play-off NBA basketbalisté Portlandu nevyužili. Blazers totiž v pátém zápase série proti Houstonu prohráli na jeho palubovce 98:108 a stav série je tak 3:2. Vítězství od další části je také Toronto, které porazilo Brooklyn 115:113 a vede v sérii 3:2, stejně je na tom i San Antonio po výhře nad Dallasem 109:103.

Dwight Howard z Houstonu (uprostřed) v zápase s Portlandem
zdroj: ČTK/AP autor: Pat Sullivan

Houstonu se v pátém zápase povedlo zastavit LaMarcuse Aldridge na pouhých osmi bodech, kapitán Portlandu si přitom v předchozím průběhu série připisoval průměrně přes 35 bodů na utkání. Blazers se sice tři a půl minuty před koncem přiblížili na dva body, ale Rockets zbytek zápasu vyhráli 8:0.

Na druhém vítězství Houstonu v sérii se 22 body a 14 doskoky podílel Dwight Howard, 21 bodů přidal Jeremy Lin a na 20 bodů se dostal Chandler Parsons. Zato Blazers nepomohlo 27 bodů Wesleyho Matthewse ani 26 bodů Damiana Lillarda. (VIDEO)

Brooklyn dokázal v Torontu smazat ztrátu 26 bodů, ale těsná koncovka patřila domácím Raptors. Jediný kanadský celek v NBA dovedl k výhře rozehrávač Kyle Lowry s 36 body, DeMar DeRozan přidal 23 bodů.

"Vykopali jsme si velkou díru a až ve druhé půli jsme se rozhodli, že konečně začneme hrát. Stálo nás to hodně energie, ale měli jsme šanci," posteskl si brooklynský Joe Johnson, který v druhé půli nastřílel 26 ze svých 30 bodů. (VIDEO)

San Antonio zvítězilo nad Dallasem podruhé za sebou a chybí mu jediná výhra k postupu do semifinále Západní konference. V pátém utkání Spurs ani jednou neprohrávali a ztratili pouze šest míčů. Čerstvý otec Tony Parker jim pomohl 23 body, i když pár hodin po narození syna Joshe trefil jen devět z 23 střel.

Mavericks chyběl distancovaný pivot DeJuan Blair a nestačil jim ani výkon Vince Cartera, jenž si sedmi trojkami pomohl k 28 bodům. Dirk Nowitzki v letošním play off poprvé překonal dvacetibodovou hranici a k 26 bodům přidal 15 doskoků. (VIDEO)

1. kolo play off NBA:

Východní konference - 5. zápas:

Toronto - Brooklyn 115:113 (stav série 3:2).

Západní konference - 5. zápasy:

San Antonio - Dallas 109:103 (stav série 3:2), Houston - Portland 108:98 (stav série 2:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články